Ana Sayfa » Etiket arşivi: Balık (sayfa 10)

Etiket arşivi: Balık

Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Malzemeler 1 adet taze levrek 1 adet orta boy patates 2 dal yeşil soğan 2 dal dereotu ve maydanoz 5 yaprak taze nane 1 adet salatalık 1 adet yumurta beyazı 10 gram nişasta 1 adet domates 20 gram kapari çiçeği 1 adet limon 50 gram kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram sızma zeytinyağı 20 gram tuz 5 gram toz …

Devamını oku »

İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde

Malzemeler 1 adet deniz levreği Yeterli miktarda un ve kızartma yağı Hamur için malzemeler: 500 gram un 200 gram nişasta 1 adet yumurta beyazı 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 adet soda Yeterli miktarda tuz, şeker ve su Not: Kıvamı boza kıvamında olacak. İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde Tarifi: Balıkları doğrayın ve baharatlarla marine edin. İlk olarak …

Devamını oku »

Levrek Dolması

Malzemeler 4 adet levrek 100 gram hamsi 100 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet limon 1 adet roka Levrek Dolması Tarifi: Ayıklanmış ve temizlenmiş levrekleri ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada hamsi, mantar, kuru soğan ve sarımsakları soteleyin. Bu karışıma pişmeye yakın 5 cl. balsamik sirkesi ilave edin. Izgarada pişmiş olan …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Malzemeler: – 1 lüfer – 5 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı kapari – 1 çay bardağı riviera zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 2 salçalık kırmızı biber – 1 dal kereviz sapı – 5-6 yeşil zeytin – 1 yemek kaşığı soya sosu Zeytinyağlı Lüfer Izgara Tarifi; Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, küçük küçük doğrayın. Kerevizin sapını ise kibrit çöpü …

Devamını oku »

Bayram kahvaltılarında peynir şöleni

Tüm ailenin bir araya geldiği, özenle hazırlanan bayram kahvaltılarında birbirinden lezzetli peynirler başkahramanları oluşturur. TEKSÜT’ün yumuşacık kıvamı ve mis gibi süt kokusu ile simitlerinizi zenginleştirecek krem peyniri ve 3 farklı yöresel lezzeti tek pakette buluşturan 3 Lezzet’i enfes bayram kahvaltıları için ideal seçenekler.   Ailenin kalabalık bir masada toplandığı, keyifle yenilen bayram kahvaltıları, yılın en heyecanla beklenen anlarındandır. Bu sofrada …

Devamını oku »

Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Malzemeler 1 adet büyük levrek 100 gram mantar 100 gram balık suyu 50 gram soğan 50 gram kaşar peyniri 50 gram margarin Tuz, defneyaprağı Beşamel sos için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Levrek Sarması (Girit Mutfağı) Tarifi: Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın. Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın. Bir tavada margarini …

Devamını oku »

Hamsi Buğulama

Malzemeler 1 kilogram hamsi 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 3 adet domates 1 adet limon 4 adet defneyaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hamsi Buğulama Tarifi: Hamsilerin kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Yıkayıp süzdürün. Soğanları piyazlık doğrayın. Maydanoz ve domatesi ince ince kıyın, limonu dilimleyin. Zeytinyağında soğanları kavurun. Fırın tepsisine biraz soğan yayın. Üzerine tuzladığınız balıkları serin. Kalan soğan, maydanoz …

Devamını oku »

Balık Köftesi

Malzemeler 2 adet levrek yada turna balığı 8 adet mantar 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı galeta unu 2 çorba kaşığı kaşar rendesi 1 adet ince kıyılmış yeşil soğan 1 tutam ince kıyılmış dereotu Yarım çay kaşığı kimyon Yeteri kadar tuz, karabiber Balık Köftesi Tarifi: Tüm malzemeleri kılçığı alınmış ve ayıklanmış balıklarla beraber yoğurun. Mikserde de çekebilirsiniz. Karışımdan köfteler yapıp …

Devamını oku »

Fırında Levrek Balığı

Malzemeler 1 adet havuç (Halka doğranmış) Yarım sarı dolmalık biber (Uzun ince doğranmış) 1 Adet Kabak 1 Adet Patlıcan Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber Yarım kuru soğan 100 gram taze kaşar Yarım limon Yarım portakalın suyu 2 adet levrek 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon …

Devamını oku »

Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde

Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …

Devamını oku »