Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Levrek Sarması (Girit Mutfağı)
Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Malzemeler

1 adet büyük levrek

100 gram mantar

100 gram balık suyu

50 gram soğan

50 gram kaşar peyniri

50 gram margarin

Tuz, defneyaprağı

Beşamel sos için:

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz

Levrek Sarması (Girit Mutfağı) Tarifi:

Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın. Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın. Bir tavada margarini eritip ince çekilmiş soğan, mantar, rendelenmiş havuç, yeşilbiberle soteleyin. Son olarak tuzu ve karabiberi katın. Hazırladığınız iç malzemeyi yaprak şeklinde açtığınız balığa sarın, üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini döküp fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.

OKU ➤  Nohut Yatağında Uskumru

Tavsiye

Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Beluga Fish Gourmet’nin Şefinden Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir