Ana Sayfa » Etiket arşivi: Balık (sayfa 11)

Etiket arşivi: Balık

Hamsili Pilav

Malzemeler: ½ kg hamsi 1 su bardağı pirinç 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta boy soğan 2 tatlı kaşığı kuş üzümü 2 tatlı kaşığı fıstık 1 su bardağı su 1 çay kaşığı şeker yenibahar karabiber kırmızı toz biber tuz Hamsili Pilav Tarifi: Tuzlu ve sıcak suda yarım saat beklettiğiniz pirinçleri yıkayıp, süzün. Tencereye koyduğunuz sıvıyağda pembeleşene kadar çam fıstıklarını …

Devamını oku »

Somon Balığı Izgara

Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …

Devamını oku »

Fener Kavurma

Malzemesi: 800 gram fener balığı 1 adet büyük boy kuru soğan 3 adet sivri biber 4 tane kültür mantarı 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 adet orta boy domates Fener Kavurma Tarifi: Fener balığını ufak ufak doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile …

Devamını oku »

Mantarlı Hamsi Dolması

Malzemeler 600 gram hamsi 2 adet domates 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 15 adet mantar 40 yaprak pazı 1 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 diş sarımsak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Yeterli miktarda pul biber, kimyon, toz kişniş, kırmızı toz biber, karabiber 1 adet limon 2 çay kaşığı salça 2 adet …

Devamını oku »

Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası

Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile tatlandırıp, …

Devamını oku »

Şişte Zargana

Malzemeler 4 adet zargana balığı 1 adet kırmızı yağlı biber 1 adet yeşil biber 8-10 tane çeri domates 1 kaşık limon suyu 1 kaşık zeytinyağı Akdeniz yeşillikleri Yeteri kadar tuz Şişte Zargana Tarifi: Zarganaları temizleyip 3 parmak eninde dilimleyin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. 1-2 saat dolapta bekletin. Şişlere domates, balık ve biber şeklinde sırasıyla dizip ızgarada pişirin. …

Devamını oku »

Tavada Sebzeli Palamut Pilaki

Malzemesi • 3 adet palamut ; • 20 adet arpacık soğanı • 5 diş ince doğranmış sarımsak • 2 adet halka doğranmış kırmızı biber • 3 adet halka doğranmış yeşil dolmalık biber • 1 adet limon • 6 adet defne yaprağı • 1 tutam maydanoz • 3 adet domates • 1 çay bardağı sıvı yağ • Yeteri kadar tuz • …

Devamını oku »

Balık Mantı

Malzemesi: Hamuru için: 250 gram un 1 yemek kaşığı tuz 2 adet yumurta Yarım kilo ıspanak yaprağı 200 gram su İç malzemesi: 250 gram balık 5 adet taze soğan 1 adet kuru soğan 1 adet rendelenmiş havuç 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yarım balık bulyon 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

Malzemesi: 1 kilo hamsi Yarım demet taze soğan Yarım kilo mantar 1 adet domates 4 adet közlenmiş kırmızıbiber 2 adet yeşil sivri biber 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 dal biberiye Yeteri kadar tuz Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı Tarifi: Hamsilerin kemik ve başlarını çıkarıp iyice temizledikten sonra yıkayın. Balıkları bütün olarak kapatıp süzgece dizin. Mantarları yıkandıktan sonra …

Devamını oku »

Rezene Yatağında Levrek Poşe

Malzemeler 120 gram levrek 10 gram badem 45 gram rezene 30 gram limon 30 gram avokado 5cl. krema 5 gram şeker 5 gram soğan 5cl. sıvı yağ 3 gram tuz 3 gram tane karabiber Rezene Yatağında Levrek Poşe Tarifi: Levreğin filetolarını çıkartın ve buharda pişirin. Daha sonra sebze suyunda rezeneyi haşlayın. Limonları ise bir gece önceden şekere yatırıp, sabah çıkartın. …

Devamını oku »