Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Çipura Buğulama
Çipura Buğulama

Çipura Buğulama

Çipura Buğulama

Malzemeler

3 adet çipura

3 adet soğan

Yarım demet maydanoz

2 adet defne yaprağı

3 adet domates

1 adet limon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Çipura Buğulama Tarifi:

Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defneyaprağını ilave edin. Tencerenin ağzını bir folyo ile kapatın. Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

 

OKU ➤  Yağlı Kağıtta Hamsi Kebabı

Tavsiye

Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları

Beluga Fish Gourmet’nin Şefinden Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir