Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Fırında Sebzeli Tavuk
Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk

Malzemeler

Fırında Sebzeli Tavuk

250 gram patates

250 gram havuç

150 gram ıspanak

200 ml. yağsız süt

300 gram tavuk göğsü

1 yemek kaşığı sıvı yağ

100 gram taze kaşar peyniri

Tuz, karabiber

Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi:

Patatesleri ve havucu temizleyip, soyun ve halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Ispanağı çok az sıvı yağla tavada döndürün. Tavukgöğsünü kuşbaşı yapıp, çok az sıvı yağda her tarafı kızarak şekilde pişirin, tuz karabiber serpin. Sebzelerle tavuk etini karıştırın, bir fırın kabına yerleştirin. Sütü üzerine dökün, karabiber serpin, daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpip 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir