Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri (sayfa 3)

Tavuk Yemekleri

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk

Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Malzemeler: 4 dilim tavuk göğüs eti 2 dal taze kekik 1 adet kırmızı soğan 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Tost Makinesinde Pratik Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımı …

Devamını oku »

Mantarlı ve Tavuklu Şiş

Mantarlı ve Tavuklu Şiş Hazırlanışı:  500 gr ceviz büyüklüğünde doğranmış tavuk şiş eti çukur bir kaseye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay bardağı sütü, birer tutam toz kırmızı biberi, kuru kekiği, pul biberi, kimyonu, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu, bir tutam tuzu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Mantarları ve küçük …

Devamını oku »

Baklava Dilimli Izgara Tavuk

Baklava  Dilimli Izgara Tavuk Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Tavuk Terbiye Çeşnisi 5 yemek kaşığı (55 ml.) su 9 yemek kaşığı (65 ml.) sıvı yağ Baklava  Dilimli Izgara Tavuk Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini tezgahın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçak ucu yardımı ile tabanından kopmayacak şekilde baklava dilimi gibi kesikler oluşturun. …

Devamını oku »

Acılı Izgara Tavuk Kanatlar

Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Malzemeler:  1 kilo tavuk kanat 1 paket (42 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi 6 yemek kaşığı (45 ml.) sıvı yağ Yeşil ve sarı biber Marul yaprakları 2 baş büyük boy sarımsak (ızgara için) Acılı Izgara Tavuk Kanatlar Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine tavuk kanatlarını Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat …

Devamını oku »

Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar

Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar Malzemeler: 1 kilo tavuk kanat 1 paket (42 gr.) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat Terbiye Çeşnisi 6 yemek kaşığı (45 ml.) sıvı yağ 1 dal ince kıyılmış taze biberiye Yeşil ve sarı biber Ekmek, Marul yaprakları Taze Biberiyeli Tavuk Kanatlar Hazırlanışı: Çukur bir kabın içine tavuk kanatlarını Ülker Ducros Izgara ve Mangal Acılı Kanat …

Devamını oku »

Winter Zalatta

Winter Zalatta (2-4 Kişilik)   Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet avokado 50 gram enginar 100 gram kuru üzüm 50 gram ceviz 100 gram çörekotu 20 gram brokoli 20 gram brüksel lahanası 20 gram karnabahar 30 gram jalepeno biber 50 gram tahin 50 gram pekmez 100 gram tavuk 50 gram çeri domates 15 gram salatalık   Hazırlanışı: Falafel için; İnce köftelik …

Devamını oku »

Viyana Usulü Tavuk Şnitzel

Viyana Usulü Tavuk Şnitzel (4 Kişilik) Malzemeler: 8 parça dana eti (Her biri en az 90 gram) 4 adet yumurta 200 gram çok ince çekilmiş  galeta unu 100 gram un 300 ml. tereyağı 100 gram bitkisel yağ ya da yerfıstığı yağı Garnitür: Haşlanmış patates, dilimlenmiş limon, semizotu Viyana Usulü Tavuk Şnitzel Hazırlanışı: Dana etlerini 2-4 mm kalınlığında incelttikten sonra etlerin her …

Devamını oku »

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk

Renkli Sote Biberli Turunçgilli Tavuk (4 Kişilik)   Malzemeler Fesleğenli ve kekikli fırında tavuk çeşnisi 1 kilo tavuk but 1 adet limonun kabuğu 1 adet portakalın kabuğu Biber Sote İçin: 2 adet sarı biber 2 adet kırmızı biber 2 adet yeşil dolmalık biber 1 çorba kaşığı ay çiçek yağı   Hazırlanışı Fırın poşetine butları koyun. Fesleğenli ve kekikli tavuk çeşnisini …

Devamını oku »

Tavuk Burito Pico de Gall

Tavuk Burito Pico de Gall (2 Kişilik)   Malzemeler: 50 gram kırmızı dolmalık biber 50 gram sarı dolmalık biber 25 gram mısır 10 gram kırmızı soğan 50 gram tavuk eti 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik) 10 ml. zeytinyağı 30 gram süzme yoğurt Tuz   Hazırlanışı: Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote …

Devamını oku »

Teknede Tavuk 

  Teknede Tavuk  Malzemeler 1 adet bütün tavuk (1.400-1.500 gram) 250 gram patates 250 gram soğan 10 gram tuz 1 adet boş peynir tenekesi 1 adet “ T ” şeklinde demir çubuk 500 gram meşe kömürü Çıra, tahta parçaları ve tutuşturmak için gazete kağıdı  Teknede Tavuk  Hazırlanışı Mangal ateşini yakın, ateşi yakarken meşe kömürü kullanın. Kömürler kor halini aldıktan sonra, …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz