Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Teknede Tavuk 

Teknede Tavuk 

teknedetavuık

 

Teknede Tavuk  Malzemeler

1 adet bütün tavuk (1.400-1.500 gram)

250 gram patates

250 gram soğan

10 gram tuz

1 adet boş peynir tenekesi

1 adet “ T ” şeklinde demir çubuk

500 gram meşe kömürü

Çıra, tahta parçaları ve tutuşturmak için gazete kağıdı

 Teknede Tavuk  Hazırlanışı

Mangal ateşini yakın, ateşi yakarken meşe kömürü kullanın. Kömürler kor halini aldıktan sonra, ateş yakılan alanın tabanına taş ya da ateş tuğlaları yerleştirin. Üzerine patates ve soğanları yerleştirdikten sonra, T şeklindeki demiri ateşin ortasına saplayın. Tavuğu tuzlayarak alt kısmından bu demirin üzerine oturtun ve üzerini teneke ile kapatın. Tenekenin etrafını ateşin külleri ile kapatarak 45 dakika pişirin. Tavuğu bütün olarak servis tabağına alın. Sofraya getirildiğinde parçalayarak servis edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir