Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Tavuk Burito Pico de Gall

Tavuk Burito Pico de Gall

tavukbirito

Tavuk Burito Pico de Gall

(2 Kişilik)

 

Malzemeler:

50 gram kırmızı dolmalık biber

50 gram sarı dolmalık biber

25 gram mısır

10 gram kırmızı soğan

50 gram tavuk eti

200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri

1 adet tortilla (Tercihen Azteca 30 cm’lik)

10 ml. zeytinyağı

30 gram süzme yoğurt

Tuz

 

Hazırlanışı:

Tavuk etini küp doğrayıp yağsız olarak tavada sote edin.

Dolmalık biberleri zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında soteleyip mısır ile küp doğranmış kırmızı soğanı ilave ederek tatlandırın. Küp doğranmış tavuk etlerini de ilave edin. Karıştırın. Tortillayı önceden hafif ısıtın, iç malzemeyi paylaştırın, rendelenmiş mozzarella peynirini üzerlerine serpin. Tortilla hamurunu rulo şeklinde sarın. Fırında veya ızgarada ısıtın. İkiye kesip servis edin.

 

Şefin önerisi: Biberleri pişirdikten sonra 15 gram Thai Pride Chili Onion Wok Sos ve 2 gram Great Heart of Africa Piri Piri Sos ekleyerek iç malzemeyi tatlandırabilirsiniz.

 

OKU ➤  Tavuk Burito Pico de Gall

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir