Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri (sayfa 2)

Tavuk Yemekleri

Yoğurtlu Tavuk

Büyük görseli görmek için tıklayınız Yoğurtlu Tavuk Malzemeler: • 1 kilo doğranmış tavuk eti • 1 adet limonun suyu • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 2 adet büyük boy patates • 1 büyük kase süzme yoğurt • 2 adet lavaş ekmeği • Kızartmak için sıvı yağ • Tuz, bir tutam zerdeçal Sosu için: • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 …

Devamını oku »

Taze Baharatlı Tavuk Köfte

Taze Baharatlı Tavuk Köfte Malzemeler: • 150 gram derisiz tavuk göğüs • 1 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • 1 tutam taze kekik • 1 tutam maydanoz • 1 tutam kimyon • 1 tutam tuz • 1 tutam karabiber • 1 çorba kaşığı galeta unu • 1 tutam taze fesleğen • 1 adet yıldız anason • 200 gram bal …

Devamını oku »

Tahinli Nohut Püresi Yatağında Taze Baharatlı Piliç Izgara

Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs 100 gram haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı tahin 1 adet limon 2 dal taze biberiye 1 tutam kekik 1 tutam pul biber 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kırmızı biber 1 adet sarı biber 5 adet chery domates Hazırlanışı: Öncelikle tavuk göğsünü bir kabın içerisinde zeytinyağı limonun yarısı ve …

Devamını oku »

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç (6 Kişilik)   Sebze Kulesinde Kekikli Piliç İçin Malzemeler 900 gram piliç biftek 300 gram havuç 300 gram kabak 150 gram kırmızı Kaliforniya biberi 150 gram sarı Kaliforniya biberi 150 gram kuru soğan 25 gram zarımsak 150 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 10 gram sebze çeşni 20 gram barbekü sos   …

Devamını oku »

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Malzemeler: 1 adet bütün tavuk 50 gram tereyağı 2 adet büyük boy portakal 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz 5 diş sarımsak   Portakallı Tavuk Hazırlanışı: Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin. Yakmadan eritip ılınmış tereyağına …

Devamını oku »

Tavuklu Pirinç Eriştesi

Tavuklu Pirinç Eriştesi Malzemeler: 200 gram pirinç eriştesi (rice vermicelli) 300 gram tavuk göğsü 3-4 sap yeşil soğan 1 adet orta boy havuç 1 kase haşlanmış bezelye Yarım küçük kavanoz haşlanmış mantar Soya sosu, Tereyağı, Tuz, karabiber Tavuklu Pirinç Eriştesi Hazırlanışı: Bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip ateşe koyun. Kaynayınca ocağı kapatıp pirinç eriştelerini içine atın. 10-15 dakika bekletip süzün. …

Devamını oku »

Tabaka

Tabaka Malzemeler : 1 adet 1 kiloluk bütün tavuk 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber Tabaka Hazırlanışı : Salça, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Karışımı ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz tavukla marine edin. 2 parça tavuğu ızgarada veya döküm tavada üzerine ağırlık koyarak kısık ateşte uzun süreli pişirin…

Devamını oku »

Tavuk Külbastı

Tavuk Külbastı Malzemeler: 4 adet piliç göğüs eti 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 kahve fincanı yoğurt Tuz, karabiber 1 kahve fincanı ay çiçek yağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber Servis İçin: Közlenmiş biber, domates, lavaş ekmeği, pirinç pilavı ve kaşık salatas Tavuk Külbastı Hazırlanışı: Piliç göğüs etini enine ikiye kesin. Salçayı, yoğurdu, …

Devamını oku »

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …

Devamını oku »

Mantarlı Tavuk Sarma

Mantarlı Tavuk Sarma İçin Malzemeler: 4 Adet tavuk but fileto 250 gram mantar 1 adet sivri biber 1 adet soğan 1 kase kaşar (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: 1 kaşık tereyağı 1 kaşık biber salçası 1 kaşık un Yarım bardak su (4 Kişilik) Hazırlanışı: Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip …

Devamını oku »