Malzemeler: √ 1 kilo balkabağı √ 250 gram kireç √ 1 kilo toz şeker √ Yarım limonun suyu Antakya Tarsus Usulü Balkabağı Tatlısı Tarifi; Balkabağını elma dilimi şeklinde doğrayın, kabuklarını soyun. Sönmemiş kireci (1 kg kabağa 250 gram kireç gelecek şekilde) bir tencere de söndürün. Sönmüş kireci soğuttuktan sonra sadece suyu kalacak şekilde özenle süzün. Doğranmış kabağın üzerine kireç suyunu, …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Çilekli Tart
Malzemesi • 250 gram tart hamuru • 300 gram çilek • 100 gram krema • 50 gram soğuk jöle Çilekli Tart Tarifi: Tart kalıbı üzerine pasta kremasını koyun. Üzerine çilekleri dizin. Soğuk jöleyi sürerek servis yapın
Devamını oku »Şöbiyet
Malzemeler 8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka) 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz 350 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Şöbiyet Tarifi; Sütün içine irmiği ekleyip ateşte …
Devamını oku »Browni
Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı) 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket krem şanti Üzeri için: 1 paket çikolata sosu …
Devamını oku »Haşhaşlı Şekerpare
Malzemesi • 250 gram un • 70 gram pudra şekeri • 1 adet yumurta • 120 gram margarin • 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık • 20 gram irmik • 10 gram kakao • Biraz vanilya Şerbet İçin: • 1 litre su • 1 kilo şeker • Yarım limon Yuvarlak Topları Batırmak İçin: • 250 gram haşhaş …
Devamını oku »Kaymaklı Cheesecake
Malzemeler: • 2 paket burçak bisküvi • 100 gram ufalanmış damat kurabiyesi (Çamlıhemşin yemekleri Damat Kurabiyesi tarifine bakabilirsiniz…) veya sade pandispanya • 30 gram tereyağı • 1 kahve fincanı süt • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Peynirli karışım için: • 600 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı kaymak • 4 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • …
Devamını oku »Kireçte Kabak
Malzemeler: • 1 adet kabak • 1 kilo kireç • 2 kilo şeker • 3 litre su Kireçte Kabak Tarifi: Kireci suya koyup karıştırın. 3-4 saat dinlendirdiğiniz suyu ayrı bir kaba alın. Uzun dilimler halinde soyduğunuz kabağı ayırdığınız suya koyun. Suyun kabağın üstünü aşmış olmasına dikkat edin. Kabakları 1 gün süreyle bu suda bekletin. Kabakları 5-6 kere olmak üzere suyla …
Devamını oku »Bonibon
Hazırlanma Süresi: 25 Dakika Pişirme Süresi: – Zorluk Derecesi:* Malzemesi: 1 su bardağı kuru üzüm 5 adet kuru incir 1 su bardağı toz fıstık 1 tatlı kaşığı kahve 4 tatlı kaşığı toz şeker Bonibon Tarifi: İnciri ve kuru üzümleri çok ince kıyın. karışıma kahve ve toz fındıkları ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp iri misket büyüklüğünde toplar yapın. Bu …
Devamını oku »İncir Uyutması
Malzemesi: • 1 litre süt • 1 su bardağı toz şeker • 12 adet kuru incir İncir Uyutması Tarifi; 1. İncirleri yıkayın. Sıcak suda yumuşatın. Süzün ve doğrayın. 2. Süt ve şekeri ocakta yoğurt mayalanma ısısına getirin. 3. İncirlere az süt ilave edip, blenderdan geçirin. Tencereye ilave edin. Tekrar blenderdan geçirin. 4. Kuplara boşaltın. Biraz mayalanınca buzdolabında soğutun. 5. Yanında taze incir ve kuruyemişlerle …
Devamını oku »Sadrazam Lokumu
Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un Krema için: 2.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için) Sadrazam Lokumu Tarifi : Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta …
Devamını oku »