Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Acıbademli Çilekli Tart

Acıbademli Çilekli Tart

Puan ver

0172Malzemeler:
• 3 su bardağı un
• 125 gram tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3 su bardağı toz badem içi
Kreması İçin:
• 1.5 su bardağı süt
• 1.5 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 3 çorba kaşığı çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı:
Unu geniş bir kabın içine alıp ortasını havuz gibi açın. Tereyağını, yumurtaları, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz bademleri ortasına yerleştirin. Unu kenardan ortasına doğru alarak pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru, yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Kreması için; Sütü, şekeri, unu ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca çırpılmış kremşantiyi ekleyin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak iyice karıştırın. Pişen hamurun üzerine kremalı karışımı dökün, taze çileklerle dekoratif olacak şekilde süsleyin. 1-2 saat beklettikten sonra servise sunun.

OKU ➤  Ballı Helva

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

Puan ver SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz