Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Acıbademli Çilekli Tart

by Yemek Zevki Editör
10 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Acıbademli Çilekli Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0172Malzemeler:
• 3 su bardağı un
• 125 gram tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 3 su bardağı toz badem içi
Kreması İçin:
• 1.5 su bardağı süt
• 1.5 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 3 çorba kaşığı çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı:
Unu geniş bir kabın içine alıp ortasını havuz gibi açın. Tereyağını, yumurtaları, şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz bademleri ortasına yerleştirin. Unu kenardan ortasına doğru alarak pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru, yağlanmış dikdörtgen tart kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Kreması için; Sütü, şekeri, unu ve vanilyayı tencereye alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca çırpılmış kremşantiyi ekleyin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak iyice karıştırın. Pişen hamurun üzerine kremalı karışımı dökün, taze çileklerle dekoratif olacak şekilde süsleyin. 1-2 saat beklettikten sonra servise sunun.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Televizyon Keyfinizin Vazgeçilmezi Magnum Mini!

Next Post

Şıklıktan Vazgeçemeyenlerin Tercihi; Emsan Patara Tencere Seti

Yemek Zevki Editör

Next Post

Şıklıktan Vazgeçemeyenlerin Tercihi; Emsan Patara Tencere Seti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki