Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Badem Helvası

Badem Helvası

bademhelvasiMalzemeler

3 su bardağı  badem içi

4 su bardağı parça şeker

Tahta havan

 

Hazırlanışı 

Badem içlerini sıcak suda 10 dakika ıslayın. Islanan badem içlerini soyun ve havana alın. Badem içlerini havada yağını bırakıp pelte haline gelene kadar dövün.Dövdüğünüz badem içlerini bir tepsiye dökün.Parça şekeri de havanda dövüp iyice un haline gelince badem içlerine ilave edin.Badem içi  ve şekeri yoğurmaya başlayın. Badem içi ve şeker hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.Hamur haline gelince kaşık yardımıyla servis edin.

OKU ➤  Raffaele Efsanesi Şimdi Levent’te

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir