Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakallı Çörek

Portakallı Çörek

0167Malzemeler:
• 2 adet büyük boy portakal
• 2 adet yumurta
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 250 gram tereyağı
• 1 su badağı toz şeker
• 3-3,5 su bardağı un

Hazırlanışı:
Portakallardan bir tanesinin kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuklarını soyup içini irice rendeleyin.
Mikserde çırpılmış yumurta aklarını, küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını ve şekeri ekleyip karıştırırın. Unu azar azar ilave
ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayıp
hafifçe üzerini yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, üzerleri
kızarıp hafif çatlayıncaya kadar pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Carte d’Or’dan “Tatlı Sırlar” kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir