Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 81)

Tatlı Tarifleri

İncirli Armut Kurabiye

Malzemeler: • 1 kilo un • 600 gram margarin • 200 gram toz şeker • 200 gram pekmez • 20 gram kabartma tozu • 4 adet yumurta • 200 gram Hindistan cevizi • 200 gram parça çikolata • 500 gram doğranmış kuru incir İncirli Armut Kurabiye Tarifi; Malzemelerin hepsini sırası ile bir kaba koyun. Tamamını yoğurduktan sonra armut şeklini verin. …

Devamını oku »

Kayısılı Mini Cheesecake

Malzemeler: • 1 paket pötibör bisküvi • 1 paket yulaflı bisküvi • 1 su bardağı fındık içi • 50 gr eritilip ılınmış tereyağı • 200 gram labne peyniri • 1,5 çay bardağı toz şeker • 2 adet yumurta • 1 paket vanilya • 1 çorba kaşığı buğday nişastası • 10 adet taze kayısı Hazırlanışı: Kayısıların çekirdeklerini temizleyip blender yardımı ile …

Devamını oku »

Demirhindi Şerbeti

Malzemesi • 1,5 litre su • 150 gram demir hindi • 300 gram toz şeker • 1 çubuk tarçın • 5-6 adet karanfil Demirhindi Şerbeti Tarifi: Demirhindiyi birkaç defa yıkadıktan sonra sterilize edilmiş ılık suyun içinde altı saat boyunca bekletin. Beklettiğiniz suyla birlikte tencereye aktarın. Çubuk tarçın ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25 dakika …

Devamını oku »

Galeta Unlu Şerbetli Tatlı

Malzemesi • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı sıvı yağ • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 paket kabartma tozu • 1 su bardağı galeta unu • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Şerbeti için: • 2 su bardağı toz şeker • 2 su bardağı su Galeta Unlu Şerbetli Tatlı Tarifi: Şerbeti …

Devamını oku »

Sütlü ve Meyveli Paluze

Malzemesi • 4 su bardağı su • 1 su bardağı süt • 2 çay bardağı nişasta • 1 su bardağı toz şeker • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 çorba kaşığı file badem • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini • 1 çorba kaşığı kuru üzüm • Nar taneleri Sütlü ve Meyveli Paluze Tarifi; Su, süt, nişasta …

Devamını oku »

Makomat Pie

Malzemesi • Bitter çikolata • Tereyağı • Yumurta • Pudra şekeri • Karamelli dondurma • Pötibör bisküvi Makomat Pie Tarifi; Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile eritin. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Beyaz bir mereng yapın. Çikolata eridikten sonra sarısını ilave edin. Merengle, pudra şekeri ve çikolatayı birleştirin. Sonra bir tepsinin zeminine bisküvileri parça haline getirip, serin. Hazırladığınız karışımı kırılmış …

Devamını oku »