Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Terin

by Yemek Zevki Editör
15 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Çikolatalı Terin
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cikolatali_terinMalzemeler:

2 su bardağı taze krema

400 gram bitter çikolata

4 adet yumurtanın sarısı

2 adet bütün yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı kahve (toz ve kuru halde)

Üzeri İçin:

1 çorba kaşığı kakao

Vanilyalı dondurma

Taze nane yaprağı

Hazırlanışı:

Kremayı kısık ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolataları iri parçalar halinde doğradıktan sonra kremanın içine atın. Ocağı kapatıp sürekli karıştırarak çikolatanın eriyip krema ile bütünleşmesini sağlayın.
Çikolata iyice eriyince yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri ve kahveyi ilave edin. Çırpma teli ile iyice çırpın.

Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün. Fırın kabını içi su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre üzerine kakao serpin, vanilyalı dondurma ve taze nane ile birlikte servise hazır edin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Ballı Tavuk Salatası

Next Post

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki