Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çikolatalı Terin

Çikolatalı Terin

cikolatali_terinMalzemeler:

2 su bardağı taze krema

400 gram bitter çikolata

4 adet yumurtanın sarısı

2 adet bütün yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı kahve (toz ve kuru halde)

Üzeri İçin:

1 çorba kaşığı kakao

Vanilyalı dondurma

Taze nane yaprağı

Hazırlanışı:

Kremayı kısık ateşte, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolataları iri parçalar halinde doğradıktan sonra kremanın içine atın. Ocağı kapatıp sürekli karıştırarak çikolatanın eriyip krema ile bütünleşmesini sağlayın.
Çikolata iyice eriyince yumurtaları, yumurta sarılarını, şekeri ve kahveyi ilave edin. Çırpma teli ile iyice çırpın.

Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün. Fırın kabını içi su dolu bir fırın tepsisinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre üzerine kakao serpin, vanilyalı dondurma ve taze nane ile birlikte servise hazır edin.

OKU ➤  Portakallı İrmik Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir