Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 15)

Sebze Yemekleri

Baklalı Bezelyeli Kuskus

Malzemeler: + 200 gram taze iç bakla + 200 gram kuskus + 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı + 4-5 adet çeri domates + 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber + 4 sap taze nane + 100 gram beyaz peynir + Tuz Baklalı Bezelyeli Kuskus Tarifi : Baklayı haşlayıp kalın dış kabuklarını soyun. Kuskusu tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir kasede bekletin. Bezelyeleri haşlayın. Baklaları, …

Devamını oku »

Taze Bakla Ezmesi

Malzemeler: + 300 gram taze bakla + 1 çay bardağı zeytinyağı + Yarım su bardağı tahin + 5-6 diş sarımsak + 1 adet limon + 100 gram ceviz + 1 çorba kaşığı maydanoz + 1 tatlı kaşığı kimyon + 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber Taze Bakla Ezmesi Tarifi : Baklaları temizleyip, ayıklayın. Bir tencerede su ve limon suyu ilavesiyle haşlayın. Süzüp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Fasulye Turşusu

Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağı 1 baş soğan Yarım kilo fasulye turşusu Tuz Zeytinyağlı Fasulye Turşusu Tarifi: Soğanları doğrayın, yağda kavurun. Küçük küçük doğranmış fasulye turşularını ilave edin, biraz daha kavurup altını kapatın.

Devamını oku »

Mercimekli Mantı Aşı

Malzemesi: Mantı malzemesi: 1 adet yumurta 2 su bardağı un 200 gram orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç malzemesi: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Mercimekli …

Devamını oku »

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

Malzemeler 2 su bardağı kuru börülce 250 gram taze bamya 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 5 adet orta boy domates Yeteri kadar tuz Çeyrek kahve fincanı limon suyu Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı) Tarifi: Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün. Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Malzemeler 2 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil çarliston biber 4-5 adet taze yeşil soğan 4-5 adet taze sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet kadar nane 1 bardak kadar yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 50 gram beyaz peynir Közlenmiş Patlıcan Mücveri Tarifi: Patlıcan, yeşil çarliston biber ve kırmızı biberi közleme tenceresinde közleyin. Soğuduktan sonra …

Devamını oku »

Pırasa Dolması

Malzemesi • 1 kilo kalın pırasa • 200 gram kıyma • Yarım su bardağı ince bulgur • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 tutam maydanoz • 1 tutam nane • Tuz, karabiber, pul biber • 1 çay bardağı su • 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ Pırasa Dolması Tarifi: 1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca …

Devamını oku »

Nohutlu Salata

Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …

Devamını oku »

İç Baklalı Gondol Köfte

Malzemeler 600 gram dana kıyma 1 adet yumurta 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan Yarım kilogram iç bakla 3 dal yeşil soğan 6-7 dal dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber İç Baklalı Gondol Köfte Tarifi: Soğanları rendeleyin. Kıyma, yumurta, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harcı bu şekilde bir süre dinlenmeye bırakın. İç baklaları …

Devamını oku »

Kabak Graten

Malzemesi • 2 adet kabak • 2,5 su bardağı süt • 1 adet yumurta sarısı • 1 çorba kaşığı un • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 100 gram kaşar peyniri rendesi • Bir fiske tuz, karabiber Kabak Graten Tarifi: Kabakları kazıyın ve yıkayın. Enine ikiye bölün. 1 su bardağı süt ile haşlayın. Kabakları sütün içinden alın ve içini kaşık yardımı …

Devamını oku »