Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci
Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

Malzemeler

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci

300 gram kuzu kuşbaşı

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 adet yeşilbiber

1 adet kırmızıbiber

2 adet patlıcan

2 adet domates

100 gram kuru fasulye

50 gram mısır

Kuru Fasulye ve Patlıcanlı Kuzu Güveci Tarifi:

Soğan, sarımsak, yeşil ve kırmızıbiberi doğrayın. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağını koyun. Soğanları ve sarımsağı tavada soteleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve küçük dilimler elde edin. Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsağa sırasıyla etleri, biberleri, domatesi, fritözde kızarttığınız patlıcanları ekleyin ve suyunu ilave edin. Baharatları ekleyip 20 dakika kaynatın. Haşlanmış kuru fasulye ve mısırı katın. Son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip servis edin.

 

OKU ➤  BAŞ AĞRISINI KAFANIZA TAKMAYIN!

Bir Yorum

  1. nefis bir kek olmuş ablacımm:)harika görünüyor bu kek:))papatyam haklı bomba bu babomaA:))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir