Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 16)

Sebze Yemekleri

Kabak Yuvası

Malzemeler 1 kilo kabak 1 demet dereotu 1 çay bardağı pirinç 250 gram kıyma Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ince bulgur 2 baş soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Kabak Yuvası Tarifi: Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine …

Devamını oku »

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Malzemeler • 5-6 dal taze fasulye • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 2-3 adet salçalık kırmızıbiber • 3 adet dolmalık yeşilbiber • 5-6 diş sarımsak • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 dal taze biberiye • 1 tatlı kaşığı hardal Sarımsaklı Sebze Kavurma Tarifi: Patlıcanı dilimleyip 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt …

Devamını oku »

Sebzeli İç Bakla

Malzemeler 1 küçük kase iç bakla 1 baş soğan 2 diş sarımsak 2 adet kabak 1 avuç misket havuç 2 adet domates 1 küçük kase haşlanmış mısır Tuz Karabiber 1 kahve fincanı zeytinyağı Sebzeli İç Bakla Tarifi: İç baklayı önceden ıslatın. Bir tencerede haşlayın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğanla, ezilmiş sarımsağı ekleyerek 1-2 defa çevirin. Zar şeklinde doğranmış …

Devamını oku »

Cevizli Sebze Püresi

Malzemeler: • 500 gram havuç • 500 gram patates • 500 gram süzme yoğurt • 3 diş sarımsak • 150 gram dövülmüş ceviz Cevizli Sebze Püresi Tarifi: Havuçları rendeleyerek çok az zeytinyağı ile tencerede soteleyin. Patatesleri haşlayarak püre haline getirin. Havuçlar kavrulduktan sonra ateşten alıp hafif ılınınca cevizi ilave edin. Kare veya dikdörtgen borcama ilk önce sotelediğiniz havucu yayın. 3 …

Devamını oku »

Sebze Izgara

Malzemeler 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet havuç 1 adet domates 1 adet kırmızıbiber 1 adet çarliston 1 adet brokoli 500 gram rokfor peyniri 100 gram krema Sebze Izgara Tarifi: Sebzeleri dilimleyin. Izgarada pişirin. Sebzeleri kat kat tabağa dizin. Yanını yeşillikle süsleyin. Üzerine rokfor peynir sosunu gezdirerek, dökün.  

Devamını oku »

Körpe Sebzeli Pirinç Salatası

Malzemeler • 3/4 su bardağı Amerikan pirinci • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz • 10 adet mini havuç • 10 adet mini kabak • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı yoğurt • Tuz Körpe Sebzeli Pirinç Salatası Tarifi: Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları …

Devamını oku »

Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya

Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi için: 500 gram pancar 3 adet patates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Beşamel sosu için: 1 kahve fincanı tereyağı 1 kahve fincanı un 2.5 su bardağı süt Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 avuç taze iç bakla • 1 kahve fincanı taze bezelye içi • 4 adet mini havuç • 8 dal taze reyhan • 2 kahve fincanı zeytinyağı • 1 adet soğan • 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: • 2 çorba kaşığı un • 4 su bardağı su • Yarım limonun suyu   …

Devamını oku »

Reyhanlı Soğan Dolması

Malzemeler: • 4 adet büyük boy soğan • 4 su bardağı su • 200 gram yağsız kıyma • 1 çay bardağı pirinç • 1 çay bardağı zeytinyağı • Yarım demet taze reyhan • Ayrıca 1 su bardağı su • Tuz • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (Ajvar sos)   Hazırlanışı: Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar suyu …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz