Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Karışık Baklagiller Yemeği
Karışık Baklagiller Yemeği

Karışık Baklagiller Yemeği

Malzemesi:

Karışık Baklagiller Yemeği

1 çay fincanı kuru fasulye

1 çay fincanı barbunya

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

Yarım çorba kaşığı domates salçası

2-3 adet domates

Yarım limon suyu

1 su bardağı su

1 çay kaşığı kırmızı tatlı pulbiber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nane

Yeteri kadar tuz

Karışık Baklagiller Yemeği Tarifi:

Fasulye ve barbunyayı bir gece suda bekletip süzün. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave ederek ayrı ayrı kaplarda 10’ar dakika haşlayın. Soğanı ince ince kıyın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı hafif pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ot ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulyeler yumuşayıp suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına alınınca üzerine nane serpin. Ilık olarak servise sunun.

OKU ➤  Gastrobosphorus Patisserie Yarışması'nı, CVK Park Bosphorus Kazandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir