Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Kayısılı Dolma

by Yemek Zevki Editör
01 Ağustos 2013
in Sebze Yemekleri
473 20
0
Kayısılı Dolma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 5-6 adet dolmalık kırmızıbiber
(tercihen küçük boy)
• 5-6 adet sivri biber
(tercihen geniş ve tombul olandan)
• 4 adet soğan
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 1 su bardağı pirinç
• Tuz, karabiber, tarçın
• 1 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yarım demet taze nane
• Yarım demet maydanoz
• 5-6 dal dereotu
• 6-7 adet taze kayısı (tercihen küçük ve sert)

Kayısılı Dolma Tarifi;
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağının yarısıyla iyice yumuşayana dek kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü, tuzu, tarçını ve şekeri ekleyin. En son kıyılmış yeşillikleri ilave ederek harmanlayın. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Dolmayı dolduracağınız biberlerin sap kısımlarını kesin, çekirdeklerini temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra iç malzemeden doldurun. Kapak için; kayısıları biberlere kapak olacak şekilde kesin ve yerleştirin. Biberleri Emsan Duracast Seramik Oval Tencereye özenle dizin. Kalan zeytinyağını ve 1 bardak suyu dökün. Önce harlı ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra da ateşi kısıp 20 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Ülker Golf Dondurma’dan ‘Hobby’ Sürprizi…

Next Post

Bayramda geleneksel lezzet sevenlerin tercihi Ülker Lokumcuk

Yemek Zevki Editör

Next Post

Bayramda geleneksel lezzet sevenlerin tercihi Ülker Lokumcuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki