Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık
Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

Malzemeler:

+ 6 adet eşit büyüklükte patlıcan

+ 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü

+ 250 gram haşlanmış dil

+ 150 gram kestane mantarı

+ 2 adet baş soğan

+ Yarım demet maydanoz

+ 2 çorba kaşığı tereyağı

+ Tuz, Karabiber

+ Kızartmak için sıvı yağ

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi;

Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Ayrı bir yerde haşlanmış tavuk etini didin. Dili ince ince kıyın. Mantarları yıkayıp süzün ve ince kıyın. 1 kaşık tereyağında soteleyin. Tavuk eti ve dil ilave edip, sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ince kıyılmış maydanoz koyun ve iyice karıştırın. Patlıcanları bir tepsiye dizin. Kemer patlıcanların ortasını yarıp harcı yarıklara doldurun. Bostan patlıcanlı yapacaksanız; yine patlıcanı alacalı soyup, patlıcanın üstüne üç yarık yapın, yarıklara doldurun. Soğanları ince ince kıyıp tereyağında yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 bardak su ile iyice pişirin. Soğanları patlıcanların üzerine taksim edin.  Suyunu da tepsiye dökün, 200 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika pişmeye bırakın, yemeği sıcak servis yapın.

OKU ➤  BergHOFF mutfaklarda “Doğru Seçim” olmaya devam ediyor

Tavsiye

10 yaş daha genç gözükebilirsiniz..!

10 yaş daha genç gözükebilirsiniz..!  Tüm dünyanın genç ve sağlıklı kalmanın peşinde koştuğu bir gerçek. …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir