Malzemeler 2 kilo dolmalık biber 3 yemek kaşığı tuz 2 kilo süzme yoğurt 1 kilo süt kreması 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzdürün. Biberlerin içini tuzlayıp tepsiye dizin. Akşamdan sabaha kadar bekletin.Biberlerin içinde biriken suları boşaltın. Süzme yoğurt ile kremayı karıştırın. Kaşık yardımı ile biberlere doldurun.Doldurulan biberleri kavanozlara yerleştirin.Artan yoğurdu üzerine döküp 4-5 gün …
Devamını oku »Sebze Yemekleri
Pırasalı Tava Böreği
Malzemeler Yarım kilo pırasa 2 diş sarımsak 2 adet yumurta 1 adet haşlanmış patates 50 gram lor peyniri 50 gram taze kaşar peyniri Tuz, karabiber 50 gram pastırma Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Pırasanın dış yapraklarını soyun ve ortadan ikiye bölüp yıkayın.Beyaz ve açık yeşil kısımların ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyup, ince doğrayıp, pırasalarla birlikte teflon tavada çok az …
Devamını oku »Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler: 1 demet taze soğan 2-3 adet havuç 100-150 gram taze mantar 1-2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı et suyu ya da sade su 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 100 gram ceviz içi 250 gram bulgur 1 adet kırmızı biber Hazırlanışı Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi …
Devamını oku »Fesleğenli Domates
Malzemeler 10-12 adet çeri domates 200-250 gram arpacık soğan 3-4 diş sarımsak 2 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım paket taze krema 1 demet fesleğen 40-50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İnce küp biçiminde kıyın.Tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları ekleyin, daha sonra orta …
Devamını oku »Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması
Malzemeler: • 10 adet kuru patlıcan • 10 adet kuru biber • 150 gram dana kuşbaşı • 60 gram kuru soğan • 20 gram sarımsak • 10 gram maydanoz • 70 gram domates • 60 gram pirinç • 10 gram tuz • 5 gram karabiber • 5 gram pul biber • 10 gram sumak • 20 gram nar ekşisi • …
Devamını oku »Enginarlı Patlıcan Böreği (Patlıcanlı Melitzanopita)
Malzemeler: • 8 adet patlıcan • 1 su bardağı sıvı yağı • 3 adet soğan • 4 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 adet yumurta • 2 çorba kaşığı un • 1 kahve fincanı ufalanmış bayat ekmek • Yarımşar demet kıyılmış dereotu ve nane • 1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık …
Devamını oku »Meyveli Enginar
Malzemeler • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 adet soğan • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 su bardağı portakal suyu • 1 adet havuç • 1 fincan soğuk su • Yarım çay kaşığı öğütülmüş tuz • 1 adet elma • 1 adet armut • Yarım ayva • 5 tane safran • 4 dal dereotu Meyveli Enginar Tarifi; Piyazlık doğranmış …
Devamını oku »Terbiyeli Pazı Seskula Frikase
Malzemeler: • 3 demet pazı • 2 adet soğan • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 büyük fincan ince kıyılmış lahana • 1 adet rendelenmiş havuç • Yarım kahve fincanı balsamik sirke • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 su bardağı et veya sebze suyu Köfte için: • Yarım kilo kıyma • 1 adet soğan • Çay kaşığını ucu …
Devamını oku »Domates Köftesi
Malzemeler • 4 adet iri boy domates • 1 adet soğan • 5’er dal dereotu, maydanoz ve fesleğen • 1 adet yumurta • 6 adet kurutulmuş domates • 2 kahve fincanı un • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı öğütülmüş tuz • Bir tutam toz şeker • Bir tutam tarçın • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber Kızartmak …
Devamını oku »Kabak Çiçeği Dolması
Malzemeler: • 20 adet kabak çiçeği • 1adet soğan • Yarım su bardağı zeytinyağı • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 büyük kahve fincanı pirinç • 2 adet kuru incir • 2 adet kuru kayısı • 1 su bardağı su • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber • 5-6’şar dal maydanoz, nane ve …
Devamını oku »