Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 11)

Sebze Yemekleri

Meraklısına Paella Tarifi

Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunyalı Taze Fasulye

Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo taze barbunya 2 adet iri domates 2 adet ortaboy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker Hazırlanışı Barbunyaları ve fasulyeleri ayıklayın.  Bir tencerede su kaynatıp  barbunyaları atın. Yumuşayana kadar haşlayın.Yemeklik doğranmış kuru soğanları, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirin. Fasulyeleri ilave edip fasulyelerin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.Küp doğranmış domateslerle barbunyaları …

Devamını oku »

Patlıcanlı Atom Mezesi

Malzemeler 4 adet patlıcan 250 gram süzme yoğurt 2 kaşık mayonez 7-8 adet süs biberi 2-3 diş sarımsak Sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Bir kaseye süzme yoğurt,mayonez, ezilmiş sarımsakları koyup karıştırın. Patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın. Bir küçük tavada süs biberlerini sıvıyağda hafif kavurun. Servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın üzerine biberleri yağı ile birlikte gezdirin.

Devamını oku »

Pesto Sos

Malzemeler: 4 demet fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 5 diş sarımsak Hazırlanışı: Fesleğenleri yıkayıp süzün. Sarımsakları soyun. Fesleğenlerin saplarını temizleyip yapraklarını mutfak robotuna aktarın. Dolmalık fıstıkları ve sarımsakları ekleyin. Azar azar zeytinyağı ilave ederek püre haline gelene dek çırpın. Sterilize edilmiş küçük kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatın, buzdolabında muhafaza edin. Pesto: İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan …

Devamını oku »

Sarımsak Turşusu

Malzemeler: 500 gram sarımsak 2 çay bardağı sirke 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çay kaşığı toz şeker 2 adet kereviz sapı 3 dal dereotu Hazırlanışı: Sarımsakları, başlarını yıkayıp kabuğunu soymadan, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayın. Sterilize edilmiş kavanozun içine kereviz sapları ve dereotu yapraklarını da serperek sarımsakları yerleşitrin. Kavanozun içini dolduracak kadar …

Devamını oku »

Kurutulmuş Sebzeli Domates Püresi

Malzemeler: 1 kilo olgun domates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı kurutulmuş sebze Hazırlanışı: Domatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın. Mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağı ve sirkeyi ekleyip tatlandırın. Püre haline gelene dek ezin. Mutfak robotundan alıp kurutulmuş sebzeleri ilave ederek karıştırın. Püreyi isteğe göre buz kalıplarına veya piknik poşetlerine aktarın. Piknik poşetlerine aktaracağınız miktarı tek …

Devamını oku »

Antrkotlu Sebze Dizmesi

Malzemeler: 1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş) 3 adet orta boy havuç 1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber 500 gram orta boy kabak 500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı) 1 kilo orta boy patlıcan 1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi) 1 dal taze kekik 2-3 dal taze reyhan 2-3 dal taze fesleğen 2-3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgurlu Borani

Malzemeler 1 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak Kaya tuzu   Hazırlanışı Ispanakları iyice yıkayın.Yıkadığınız ıspanakları gelişigüzel doğrayın.Yemeklik doğradığınız soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.Soğan kavrulunca ıspanakları ilave edin ve beraber kavurun.Ispanaklar sönünce üzerine tuz, bulgur ve suyu ilave edin.Tenceredekileri karıştırıp kapağını …

Devamını oku »

Pastırmalı Madımak

 Malzemeler 300 gram kuru veya salamura madımak 2 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram tereyağı 100 gram pastırma 100 gram pirinç 50 gram biber salçası Tuz, pul biber Karabiber   Hazırlanışı Öncelikle madımağınız kuru ise yarım saat sıcak suda ıslatın. Bir tencere içine tereyağını koyun ve soğanlarınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakla beraber hafifçe kavurun, salçanızı, ince doğranmış pastırmayı ekleyin …

Devamını oku »

Fırında Labne Soslu Kereviz

Sebze Pişirirken Bunlara Dikkat

Malzemeler 2 adet kereviz 1 paket labne peyniri 1 adet yumurta 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 3-4 adet taze soğan 1 diş sarımsak Tuz,karabiber   Hazırlanışı Kerevizleri soyup yarım halka şeklinde kesin. Limonlu suda hafif diri haşlayın.1 tabağa alıp soğumaya bırakın.Diğer yandan labneyi çukur bir kaba alın.İçerisine çırpılmış yumurta, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, dereotu, ezilmiş sarımsağı ekleyin ve …

Devamını oku »