Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …
Devamını oku »Salata Tarifleri
Köfteli Salata
Pendik Marintürk bünyesinde yer alan Cantine Del Frida, isminden de anlaşılacağı gibi Meksikalı ünlü Ressam Frida Kahlo’dan esinlenilerek kurulmuş. Mekanın pizza ve burger çeşitlerinden oluşan lezzetli bir menüsü var. Menüde ince hamur pizzalar, dürümler, renkli salatalar ve doyurucu ana yemekler de var. Cantine Del Frida’nın çikolata suflesi, tiramisu tatlısı ve cheesecake’i de tatlı menüsünün en gözdeleri. Mekanın sahipleri gastronomi dünyasının …
Devamını oku »Amarant ve Beluga Mercimek Salatası
Le Pain Quotidien’in bize kazandırdığı lezzetler Belçikalı şef Alien Coumont’un doğal ve sağlıklı yemek kültürüne duyduğu tutkusunun sonuçlarını uzun yıllardır beğeni ile gözlemliyor ve deneyimliyoruz. Amarant ve Beluga Mercimek Salatası (2 Kişilik) Amarant ve Beluga Mercimek Salatası Malzemeler: 120 gram Akdeniz yeşilliği 150 gram Amaranth 150 gram Beluga mercimeği 1 adet dolmalık renkli sarı biber 1 adet dolmalık renkli kırmızıbiber Yarım …
Devamını oku »Zerdeçallı Karnabahar
Zerdeçallı Karnabahar (4 Kişilik) Zerdeçallı Karnabahar İçin Malzemeler: 1 adet küçük veya orta boy karnabahar (300-400 gramlık) 1 tatlı kaşığı zerdeçal Tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Tuz, taze çekilmiş karabiber Kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz karışımı) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Zerdeçallı Karnabahar Hazırlanışı: Karnabaharın tabanındaki sert bölümlerini temizleyin ve bütün olarak sığacak şekilde bir tencereye yerleştirin. …
Devamını oku »Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu
Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu (2 Kişilik) Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Malzemeler: 500 gram bebek havuç 1 adet portakal 1 adet Meksika biberi 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sos İçin: 3 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak, rendelenmiş Tuz, …
Devamını oku »Peynir Soslu Dana Füme
Peynir Soslu Dana Füme İstediğiniz miktarda Çeddar peynirini, Mozzarella peynirini ve kremayı benmari usulü eritin. Dana füme etleri ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Üzerine erittiğiniz peynirleri dökün. 220 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika bekletin. Hemen servis yapın. Cevizli Zahter Salatası 1 demet zahteri dallarından ayırıp kıyın ve 1 çay kaşığı tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra …
Devamını oku »Narlı Bereket Salatası Tarifi
Narlı Bereket Salatası (6 Kişilik) Narlı Bereket Salatası İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz narın taneleri 1 su bardağı buğday 4-5 adet mini mısır (bebe mısır) 1 küçük kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, fesleğen, reyhan) 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi Narlı Bereket Salatası Hazırlanışı: Buğdayı birkaç saat kadar ılık suda ıslattıktan sonra bol suyla …
Devamını oku »Firikli Salata Tarifi
Firikli Salata (4 Kişilik) Firikli Salata İçin Malzemeler: Firik Roka Nane Maydanoz Cherry domates Salatalık Dere otu Mor Soğan Marul Kırmızı kapya biber Yeşil köy biberi Salata Sosu İçin: Koruk suyu Limon suyu Nar ekşisi Balsamik sirke Zeytinyağı Kuru nane Kimyon Pul biber Sumak Karabiber Kekik Firikli Salata Hazırlanışı: Salata sosu için; Bir kasenin içine tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Firiği …
Devamını oku »Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Tarifi
Türkiye’nin yeme içme sektörünün başarılı isimlerinden Muhittin Ülkü artık İstanbul’da. Yakınlarının ona seslendiği adıyla Muti, Kapadokya’dan döndü ve Kerim Kumla’nın sahibi olduğu Nişantaşı Blush Atiye’nin, yeni mutfağı ve konseptiyle işletmeciliğini üstlendi. Blush Atiye’nin yenilenen sade menüsünde yemekler, geleneksel mutfağın yapısı bozulmadan Muti dokunuşlarıyla yorumlanmış. Biz de bu özgün menüdeki kendi mutfaklarımızda hazırlayabileceğimiz yemeği sizlerle tanıştırmak istedik. Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası …
Devamını oku »Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası
Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası (4 Kişilik) Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası İçin Malzemeler 1 demet semizotu 1 adet patlıcan 1 adet lime 150 gram süzme yoğurt 5 – 10 gram haşhaş Tuz Patlıcan ve Lime Soslu Semizotu Salatası Hazırlanışı Semizotlarını iyice yıkayarak ayıklayın. Közlenen patlıcanın suyunu sıkıp iyice süzdükten sonra süzme yoğurt ve lime suyu ile karıştırın. …
Devamını oku »