Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri (sayfa 22)

Salata Tarifleri

Akdeniz Usulü Pirinç Salatası

Malzemeler: • 1,5 su bardağı Amerikan pirinci • 2 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı • 1 diş sarımsak (doğranmış) • 1 çay kaşığı taze kekik (doğranmış) • Taze çekilmiş karabiber • Kırmızı toz biber • Birkaç yaprak ıspanak • 1 adet doğranmış kırmızı biber • 1 adet doğranmış salatalık • 2 dal taze soğan • …

Devamını oku »

Tavuklu Salata

Malzemeler: • 300 gram haşlanmış tavuk göğüs eti • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı • 1 kahve fincanı doğranmış kırmızıbiberli yeşil zeytin • 1 çorba kaşığı kavrulmuş file badem • 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil soğanın beyaz kısmı • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay bardağı mayonez Tavuklu Salata Tarifi: Pirinci …

Devamını oku »

Biftekli Pirinç Salatası

Malzemeler: • 1 su bardağı Amerikan pirinci • 2,5 su bardağı su • 1 çay kaşığı tuz • 200 gram kültür mantarı • 1 adet kereviz • 4 dal taze soğan • 500 gram biftek • 2-3 yaprak marul Sosu İçin: • 1 su bardağı krema • 3 çorba kaşığı sirke • 1,5 çay kaşığı toz şeker Biftekli Pirinç Salatası …

Devamını oku »

Meyveli Pirinç Salatası

Malzemeler • 1 su bardağı Amerikan pirinci • 100 gram kırmızı üzüm (Çekirdeği çıkarılıp boyuna ikiye kesilmiş) • 100 gram sarı üzüm (Tercihen çekirdeksiz) • 100 gram badem (Kaynatılıp kabuğu çıkarılmış) Sosu için: • 200 ml. portakal suyu • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi • 2 çay kaşığı hardal • Yarım demet kıyılmış maydanoz Meyveli …

Devamını oku »

Semizotlu Buğday Salatası

Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 adet domates 1 yemek kaşığı nar ekşisi 2 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 150 gram semizotu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar kırmızıbiber, tuz Semizotlu Buğday Salatası Tarifi: Buğdayı bir gece önceden yıkayıp ıslatın. Ertesi sabah iyice yıkayıp iki bardak su ilavesiyle pişirin. Buğday piştikten sonra suyunu süzün. Süzdüğünüz …

Devamını oku »

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Malzemeler: • 2 su bardağı Amerikan pirinci • 1 su bardağı kuru üzüm • 1çay bardağı ceviz içi (doğranmış) • 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber • 1adet büyük boy beyaz soğan • 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri • 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu için: • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri

Malzemeler: • 100 gram keçi peyniri • 30 gram pastırma • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • 4 adet çeri domates • 5 adet susamlı grisini Pastırmalı Izgara Keçi Peyniri Tarifi: Pastırmaları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında birkaç dakika kadar sote edin. Keçi peynirlerini dilimledikten sonra ızgarada kızartın ve servis tabağına alın. Üzerlerine sote ettiğiniz pastırmaları gezdirin. İsteğe göre kiraz domates …

Devamını oku »

Narlı Tabbule

Malzemesi • 1 su bardağı ince bulgur • 1,5 su bardağı sıcak su • 1 limonun suyu • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı • 1 adet büyük boy domates • 1 adet dolmalık kırmızı biber • 1 demet kıyılmış maydanoz • 1 çay bardağı nar tanesi Narlı Tabbule Tarifi: İnce bulguru çukur bir kaba …

Devamını oku »

Kısır

Kısır Tarifi Malzemeler: 500 gram ince bulgur 2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası) 2 çorba kaşığı domates salçası  1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 demet nane  1 çay bardağı nar ekşisi 2 tatlı kaşığı kimyon Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın) 1,5 su bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: İnce bulguru ılık suda yıkayıp süzün. Diğer işlemleri yapana kadar …

Devamını oku »