Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 5)

Pratik Yemekler

Fırında Milföylü Omlet Tarifi

Fırında Milföylü Omlet Malzemeleri: 4 adet hazır milföy hamuru 2 adet yumurta 1 adet kırmızı acı biber Tuz karabiber Fırında Milföylü Omlet Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşatın. İki tanesinin ortasını kalp şeklindeki kalıpla kesip çıkartın. 2 tam hamurun üzerine, 2 ortası boş kalp şeklindeki hamuru yapıştırın. Çift katlı hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye …

Devamını oku »

Simit Melemeni Tarifi

Simit Melemeni Malzemeleri: 1 adet sokak simidi 1 adet büyük boy domates 2 adet sivri biber 5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri Simit Melemeni Hazırlanışı: Domatesi zar şeklinde doğrayın, biberleri kıyın. Maydanozu da kıyın. Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağını ve peyniri harmanlayın. Simidi dilimleyip ısıya dayanıklı kaplara yan …

Devamını oku »

Peynirli ve Otlu Omlet Tarifi

  Malzemeler: 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı beyaz peynir Birkaç dal maydanoz, dereotu ve roka karışımı Yarım çay bardağı süt veya 1 çorba kaşığı kaymak 1 çay kaşığı kadar tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Karabiber Hazırlanışı: Yeşillikleri ince kıyın. Yumurtaları bir kaba kırın, üzerine sütü, elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ve kıyılmış yeşillikleri ilave edin. İyice çırpıp tüm malzemenin birbirine …

Devamını oku »

Fırında Tahinli Patates

Fırında Tahinli Patates Malzemeler: 1 kilo patates 1 adet büyük boy soğan 2 adet yumurta 1 kahve fincanı tahin 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 kahve fincanı süt 1 çay kaşığı karbonat 1 kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, dereotu) 4 yemek kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber Fırında Tahinli Patates Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyip geniş bir kaba alın. Soğanı …

Devamını oku »

Mozzarella ve Domates Şenliği Tarifi

  Malzemeler: Mozzarella Kiraz domates Fesleğen Akdeniz yeşillkleri Zeytin ezmesi Baget ekmek Balsamik sirke Zeytinyağı Pesto Sosu İçin: Fesleğen yaprakları Dolmalık fıstık Sarımsak Parmesan peyniri Zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Pesto sosu için; Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blender çalışırken yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Tuz ve    karabiberle tatlandırın. Baget ekmeği ince şekilde yatay olarak kesin, zeytinyağı, …

Devamını oku »

Tahinli Patates Püresi

Tahinli Patates Püresi Malzemeler: 1 kilo patates 1 çay bardağı tahin 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tane hardal ezmesi Tuz Top Köfteler İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 1 adet küçük boy soğan 1 çay kaşığı kimyon Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı domates salçası 4 adet orta boy domates 1 dal taze kekik 2 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Domates Soslu Makarna

Büyük görseli görmek için tıklayınız Domates Soslu Makarna Malzemeler: • 3 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet orta boy beyaz soğan • 4-5 diş sarımsak • 2 adet sivribiber • 2 çay kaşığı kekik • 2 çorba kaşığı sirke • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber • 1 çay kaşığı pul biber • 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Peynirli Ekmek

Peynirli Ekmek Malzemeler: • 3 adet hazır ekmek hamuru • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik İç malzemesi için: • 1 büyük kase lor peyniri • Yarım demet kıyılmış maydanoz • 1-2 adet domates Peynirli Ekmek Hazırlanışı: İç malzemesi için domatesin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Lor peyniri ve maydanozla karıştırın. Hazır ekmek hamurlarını zeytinyağı ve kuru kekik …

Devamını oku »

Semizotlu ve Rokalı Tost

Semizotlu ve Rokalı Tost Malzemeler: • 2 dilim tost ekmeği • 2 dilim taze kaşar peyniri • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 3-4 yaprak roka • 1-2 dal semizotu • 1 çay kaşığı zeytin ezmesi Semizotlu ve Rokalı Tost Hazırlanışı: Roka ve semizotunu yıkayıp iyice süzün. Zeytin ezmesini ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine dilimlenmiş peynirleri, yeşillikleri ve közlenmiş …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış makarna 2 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 4-5 dal dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz   Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp ay şeklinde doğranıp tuzla …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz