Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler (sayfa 6)

Pratik Yemekler

Peynirli Ekmek

Peynirli Ekmek Malzemeler: • 3 adet hazır ekmek hamuru • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş kekik İç malzemesi için: • 1 büyük kase lor peyniri • Yarım demet kıyılmış maydanoz • 1-2 adet domates Peynirli Ekmek Hazırlanışı: İç malzemesi için domatesin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Lor peyniri ve maydanozla karıştırın. Hazır ekmek hamurlarını zeytinyağı ve kuru kekik …

Devamını oku »

Semizotlu ve Rokalı Tost

Semizotlu ve Rokalı Tost Malzemeler: • 2 dilim tost ekmeği • 2 dilim taze kaşar peyniri • 1 adet közlenmiş kırmızı biber • 3-4 yaprak roka • 1-2 dal semizotu • 1 çay kaşığı zeytin ezmesi Semizotlu ve Rokalı Tost Hazırlanışı: Roka ve semizotunu yıkayıp iyice süzün. Zeytin ezmesini ekmeklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine dilimlenmiş peynirleri, yeşillikleri ve közlenmiş …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış makarna 2 adet patlıcan 1 adet soğan 2 adet domates 4-5 dal dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz   Közlenmiş Patlıcanlı Makarna Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp ay şeklinde doğranıp tuzla …

Devamını oku »

Taze Fasulye Kızartması

Taze Fasulye Kızartması Malzemeler: 200 gram taze fasulye (tercihen Ayşe Kadın fasulye) Baharatı İçin: 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı galeta unu Ayrıca: 1 adet çırpılmış yumurta (bulamak için) Sıvı yağ (kızartmak için) Haşhaşlı süzme yoğurt (lezzet tamamlayıcısı) Taze Fasulye Kızartması Hazırlanışı: Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ilave …

Devamını oku »

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka

Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Malzemeler: 5 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 5-6 yaprak kurutulmuş domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı badem içi 4/5 su bardağı galeta unu 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, nane, yenibahar   Bademli ve Kurutulmuş Domatesli Acuka Hazırlanışı: Tencerede zeytinyağının yarısını …

Devamını oku »

Erik Dolması

Erik Dolması Malzemeler: 500 gram yeşil erik 200 gram pirinç Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 paket dolmalık fıstık 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan   Erik Dolması Hazırlanışı: Pirinci akan suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğradıktan sonra tencerede zeytinyağının yarısı ile birlikte kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıkların rengi değişene kadar kavurmaya devam …

Devamını oku »

Pancarlı Haydari

  Pancarlı Haydari İçin Malzemeler 400 gram süzme yoğurt 150 gram kuru nane 10 gram tuz 100 gram tereyağı 1 adet pancar (haşlanmış)   Pancarlı Haydari Hazırlanışı Tereyağını eritin, nane ekleyin. Çırptığınız süzme yoğurda tereyağını ekleyin. Haşlanmış pancarları doğrayın. Haydari karışımına ilave edin. Taze otlar ile süsleyin.

Devamını oku »

Rokalı Patates

Rokalı Patates (8 Kişilik) Rokalı Patates İçin Malzemeler: 8 adet patates 1 avuç roka yaprağı 1 avuç maydanoz 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 2 diş sarımsak Tuz   Rokalı Patates Hazırlanışı: Patatesleri haşlayın ve kuşbaşı doğrayın. Roka ve maydanozu birlikte robotta çekin; yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz ilave edip patateslerle karıştırın. Servis tabağına alın, üstünü streç folyo …

Devamını oku »

Acılı Ekmek Üstü Tarifi

Acılı Ekmek Üstü Tarifi Acılı Ekmek Üstü İçin Malzemeler: 2 dilim çok tahıllı tost ekmeği (tercihen battal boy) 2 adet közlenmiş kapya biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet ceviz içi 1 çay kaşığı acı toz biber 3-4 dal maydanoz 1 diş sarımsak 2-3 dal dereotu Tuz, kimyon Acılı Ekmek Üstü Hazırlanışı: Közlenip kabuğunu soyduğunuz kapya biberleri tezgahın üzerine alın. Bıçak yardımı …

Devamını oku »

Pestolu Nohut Ezmesi

Pestolu Nohut Ezmesi Tarifi Pestolu Nohut Ezmesi İçin Malzemeler: 4 dilim kepekli ekmek 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı tahin 1 çorba kaşığı hazır pesto sos Közlenmiş mini biberler   Pestolu Nohut Ezmesi Hazırlanışı: Haşlanmış nohudun kabuklarını soyup çukur bir kaba alın. Tahini ekleyip çatalla iyice ezin. Hazır pesto sosu da ekleyerek tatlandırın. Ekmekleri tavada her iki tarafını kızartın. Üzerine …

Devamını oku »