Aşşir (4 Kişilik) Aşşir İçin Malzemeler 300 gram az yağlı et 500 gram buğday 1 su bardağı nohut 1 adet orta boy kuru soğan Biber salçası Tereyağı Kimyon (tane ve toz) Ceviz içi Aşşir Hazırlanışı ‘’Aşşir bir tören yemeğidir. Düğünlerde, kesilen hayvanın tüm eti kullanılır. Gerdan eti hem yumuşaktır, dövmesi daha kolaydır hem de yağ oranı yemek için yeterlidir. Horoz …
Devamını oku »Tarifler
Ispanak Köklü Yayla Çorbası
Ispanak Köklü Yayla Çorbası (4 Kişilik) Ispanak Köklü Yayla Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 4-4,5 su bardağı su 1 adet yumurta 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz 500 gram temizlenmiş ıspanak kökü 1 tatlı kaşığı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ Ispanak Köklü Yayla Çorbası Hazırlanışı: Ispanak köklerini kaşığa sığacak şekilde …
Devamını oku »Pancarlı Kolay Tarhana
Kış sebzeleriyle şifalı çorbalar Sofralarınızdan sağlık ve lezzet eksik olmasın istiyorsanız bu şifa dolu kış sebzeleriyle değişik çorbalar hazırlayabilirsiniz. Pancarlı Kolay Tarhana (4 Kişilik) Pancarlı Kolay Tarhana İçin Malzemeler -1 kilo haşlanmış pancar -1 su bardağı süzme yoğurt -2-2,5 su bardağı un -1 tatlı kaşığı kaya tuzu -Çorbanın Sunumu İçin: -1 yemek kaşığı tereyağı -Su -Birkaç parça pancarlı tarhana Pancarlı …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası
Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası (4 Kişilik) Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası İçin Malzemeler 1 adet orta boy brokoli 2 su bardağı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı un 1 adet yumurta 5-6 bardak su 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası Hazırlanışı Yıkanmış brokoliyi, su ilave ettiğiniz tencerede haşlayın ve sonra blendardan geçirin. Ayrı bir kapta …
Devamını oku »Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası
Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası (4 Kişilik) Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası İçin Malzemeler 10 adet yaprak lahana Yarım demet dereotu 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı toz zencefil Kırmızı pul biber, karabiber 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 5-6 bardak su Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası Hazırlanışı Yıkanmış lahana yapraklarını suda kaynatın. …
Devamını oku »Kişnişli ve Tulum Peynirli Yumurta
Kişnişli ve Tulum Peynirli Yumurta (2 Kişilik) Kişnişli ve Tulum Peynirli Yumurta İçin Malzemeler: 4 dilim tahıllı hamburger ekmeği 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 5-6 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı hazır fesleğen sos 1 dal taze kişniş 2 yemek kaşığı ufalanmış tulum peyniri 1 adet haşlanmış yumurta Kişnişli ve Tulum Peynirli Yumurta Hazırlanışı: Ekmek dilimlerinin üzerine havanda ezilmiş …
Devamını oku »Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta
Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta (2 Kişilik) Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta İçin Malzemeler: 1 adet avokado (olgun ve yumuşak olanı tercih edin) 2 adet yumurta 2 dilim çeddar peyniri 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı Avokadolu ve Çeddar Peynirli Göz Yumurta Hazırlanışı: Avokadonun kabuğunu soymadan enine ikiye kesin, çekirdeğini çıkartın. Üzerlerine birer dilim çeddar …
Devamını oku »Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek
Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek (4 Kişilik) Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek İçin Malzemeler: 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı instant maya 1,5 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zerdeçal 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi Zerdeçallı ve Cevizli Ekmek Hazırlanışı: Hamur yoğurma makinesinin haznesine unu, zerdeçalı, ceviz içini, mayayı, suyu ve tuzu aktarın. Pürüzsüz ve …
Devamını oku »Çeddarlı ve Frenk Soğanlı Göz Yumurta
Çeddarlı ve Frenk Soğanlı Göz Yumurta (2 Kişilik) Çeddarlı ve Frenk Soğanlı Göz Yumurta İçin Malzemeler: 4 adet yumurta 2 tatlı kaşığı tereyağı 6 dilim çeddar peyniri (veya hamburger peyniri de olur) Birkaç dal kıyılmış frenk soğanı Tuz, taze çekilmiş beyaz biber Çeddarlı ve Frenk Soğanlı Göz Yumurta Hazırlanışı: Tereyağını eritin. Çeddar peynirini tavanın içini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. …
Devamını oku »Ev yoğurdunun 9 faydası
Yoğurdun kalsiyumun başlıca kaynaklarından olduğunu biliyoruz ama diğer faydalarından pek çoğumuzun haberi yok. Oysa her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklığı güçlendirmesinden bağırsak sağlığını korumasına, yağ yakımını hızlandırmasından tatlı krizini önlemesine dek vücudumuz için çok önemli faydaları var. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal, yoğurdun sadece kalsiyum kaynağı olmasıyla değil, içerdiği protein ve yararlı bakteriler ile de sofraların …
Devamını oku »