Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 70)

Tarifler

Cevizli Kızarmış Mantı

Cevizli Kızarmış Mantı (2Kişilik) Cevizli Kızarmış Mantı İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine koyun, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …

Devamını oku »

Zeytinli Fettucini

Zeytinli Fettucini (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Zeytinli Fettucini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini

Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini (2 Kişilik) Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk …

Devamını oku »

Sebzeli Tortellini

Sebzeli Tortellini (2 Kişilik) Sebzeli Tortellini İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Sebzeli Tortellini Hamurun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine dökün, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …

Devamını oku »

Sebzeli Linguine

Çeşit çeşit, kolay, pratik ve de lezzetli makarnalar… Özellikle makarna severlerin ilkyardım listesinde olması gereken bu tarifler, İstanbul Gastronomi Merkezi’nin Eğitmen Şefi Fatih Kaya yorumuyla hazırlanınca “denemeden olmaz!” dedirtiyor… Sebzeli Linguine (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu karıştırma kabının içine dökün ve bir …

Devamını oku »

Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe (4 – 6 Kişilik) Künefe İçin Malzemeler 1 kilo tel kadayıf 1 kilo künefelik tuzsuz peynir 500 gram tereyağı Şurubu İçin: 1 kilo toz şeker 3 su bardağı su Künefe Hazırlanışı Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın. Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına …

Devamını oku »

Kömbe Nasıl Yapılır?

Yepyeni bir seneye başlamanın heyecanı ile ‘Sevgi’ dolu bir merhaba… Yılın ilk sayısında sizlerle olmak çok güzel, umarım hepiniz sağlıklı, sevgi ve lezzetli bir yıl geçirirsiniz. Bu yılın ilk sayısında da geçtiğimiz yıl başlattığım “Gastronomist” projeme devam ediyorum.  Bu ayda bu işi kendine meslek edinmenin dışında bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi …

Devamını oku »

Aşşir Tarifi

assir

Aşşir (4 Kişilik) Aşşir İçin Malzemeler 300 gram az yağlı et 500 gram buğday 1 su bardağı nohut 1 adet orta boy kuru soğan Biber salçası Tereyağı Kimyon (tane ve toz) Ceviz içi Aşşir Hazırlanışı ‘’Aşşir bir tören yemeğidir. Düğünlerde, kesilen hayvanın tüm eti kullanılır. Gerdan eti hem yumuşaktır, dövmesi daha kolaydır hem de yağ oranı yemek için yeterlidir. Horoz …

Devamını oku »

Ispanak Köklü Yayla Çorbası

Ispanak Köklü Yayla Çorbası (4 Kişilik) Ispanak Köklü Yayla Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 4-4,5 su bardağı su 1 adet yumurta 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz 500 gram temizlenmiş ıspanak kökü 1 tatlı kaşığı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ Ispanak Köklü Yayla Çorbası Hazırlanışı: Ispanak köklerini kaşığa sığacak şekilde …

Devamını oku »

Pancarlı Kolay Tarhana

pancarlı kolay tarhana

Kış sebzeleriyle şifalı çorbalar Sofralarınızdan sağlık ve lezzet eksik olmasın istiyorsanız bu şifa dolu kış sebzeleriyle değişik çorbalar hazırlayabilirsiniz. Pancarlı Kolay Tarhana (4 Kişilik) Pancarlı Kolay Tarhana İçin Malzemeler -1 kilo haşlanmış pancar -1 su bardağı süzme yoğurt -2-2,5 su bardağı un -1 tatlı kaşığı kaya tuzu -Çorbanın Sunumu İçin: -1 yemek kaşığı tereyağı -Su -Birkaç parça pancarlı tarhana Pancarlı …

Devamını oku »