Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …
Devamını oku »Tarifler
Enginar Kalpli Salata
Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik) Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …
Devamını oku »Ebegümeçli İmam Bayıldı
Ebegümeçli İmam Bayıldı (4 Kişilik) Malzemeler 2 paket mini patlıcan 7 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet domates 2 bağ ebegümeci Zeytinyağı Tuz Şeker Defne yaprağı 1-2 dal kekik 1-2 dal biberiye Hazırlanışı Mini patlıcanları ocakta közleyin. İç harcı için; Soğan, domates ve sarımsakları ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin. Sotelediğiniz karışıma ayıklanmış ve doğranmış ebegümeçlerini …
Devamını oku »Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata
(2 Kişilik) Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …
Devamını oku »Nar çiçeği şerbeti
Nar çiçeği şerbeti (2 Kişilik) Malzemeler 100 gram kuru nar çiçeği 2 adet karanfil 200 gram toz şeker 1 litre su Hazırlanışı Nar çiçeklerini 1 gün soğuk suda bekletin. Yumuşayan nar çiçeklerinin üzerine şeker ilave edin. 4-5 saat orta ateşte kaynatın. Kıvamı olgunlaşan şerbeti süzgeçten geçirerek dolapta soğumaya bırakın. Buz ve taze otlar eşliğinde (fesleğen, nane vs. ) …
Devamını oku »Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar
(3 Kişilik) Malzemeler 3 adet mini pancar 1 su bardağı su 1 adet portakal (suyu kullanılacak) 1 adet limon (suyu kullanılacak) 3 diş sarımsak 3 adet arpacık soğan 2-3 yaprak defne yaprağı 1 dal rezene 1 tatlı kaşığı un 3 adet enginar 100 gram çağla Hazırlanışı Sarımsak ve arpacık soğanları kısık ateşte soteleyin. Sotelediğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma
(2 Kişilik) Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprağı 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı Domates Sosu İçin: 2 adet domates 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tutam tuz 1 …
Devamını oku »Kaya Koruğu Salatası
İş’in Mutfağı Fatih KAYA Executive Şef Gastronomi Merkezi’nin mutfağında birçok farklı çalışmalara imza atmaya devam eden Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya, mevsim yeşilliklerini, meyveleri ve sebzelerini baz aldığı sağlıklı reçeteleriyle, yaza hazırlık için reçete alternatifleri arayanlara “bu tarifler tam benlik” dedirtiyor. Kaya Koruğu Salatası (2 Kişilik) Malzemeler 100 gram kaya koruğu 1 adet kapya (közlenmiş) biber 50 gram …
Devamını oku »Antep Fıstıklı Satır Köfte
Antep Fıstıklı Satır Köfte (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dana satır kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Küçük bir kase tuzsuz Antep Fıstığı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bir kaba rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun. Üzerine Antep fıstığı da ilave edip …
Devamını oku »Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması
Yeşil Mercimekli Evelik Kavurması (4 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım çay bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 12-15 adet kurutulmuş domates 1 adet kapya biber Arzuya göre 100 gram kavurma 1 su bardağı et suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 çorba kasesi kurutulmuş evelik Yarım yemek kaşığı domates salçası 2 …
Devamını oku »