Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 64)

Tarifler

Katmer Tatlısı nasıl Yapılır?

Katmer Tatlısı nasıl Yapılır

Katmer (1 Kişilik) Katmer İçin Malzemeler 1 adet baklava yufkası 50 gram toz Antep fıstığı 50 gram toz şeker 100 gram kaymak 50 gram tereyağı Kesme dondurma Katmer Hazırlanışı Baklava yufkası içine toz fıstık ve kaymağı homojenize bir şekilde serin, üzerine toz fıstığı serpin ve katlayın. Katlar arasına eritilmiş tereyağı sürün. Fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kesme dondurma ile servis …

Devamını oku »

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı 1 Kişilik Şaşlık Kebabı Şaşlık Kebabı Malzemeler 200 gram süt danası bonfile 1 adet kuru soğan 200 ml. çiğ krema Soya sosu Kekik Kıvam için sızma zeytinyağı Şaşlık Kebabı Hazırlanışı Bonfileler ince ince dilimleyin. Çiğ krema, soya sosu, kekik ve zeytinyağı karışımında marine edin. Bir dilim bonfile, bir halka soğan gelecek şekilde şişe saplayın.Izgara veya elektrikli ızgarada pişirin. Arzunuza …

Devamını oku »

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap 1 Kişilik Yoğurtlu Kebap Yoğurtlu Kebap Malzemeler 180 gram Urfa kebabı 50 gram döner 1 adet tırnak pide Fesleğenli domates sos Yoğurt Tereyağı Yoğurtlu Kebap Hazırlanışı Tırnak pideyi küp küp doğrayın. Tereyağında sebzeli çeşni ile soteleyin ve servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış yoğurdu yayın, arzunuza göre yoğurda sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu pidenin üzerine pişmiş Urfa kebabı ve döneri koyun. …

Devamını oku »

Tiryaki Pide

Tiryaki Pide

Tiryaki Pide 1 Kişilik Tiryaki Pide Tiryaki Pide Malzemeler 120 gram döner 120 gram kaşar peyniri Parça Antep fıstığı Tiryaki Pide Hazırlanışı Açtığınız pidelik hamura, ince parçalanmış döner eti ve kaşar peynirini koyun. Hamuru kapalı pide şekline getirip fırında pişirin. İnce dilimler halinde doğradıktan sonra üzerine parça Antep fıstığı dökerek servis edin.

Devamını oku »

Kekikli Kuzu Külbastı

Kekikli Kuzu Külbastı

Yazın habercisi cemrenin düştüğü Mart ayında, sizlerle olmak çok güzel… Bu ay çok özel lezzetler tadabileceğiniz şık bir mekandan söz edeceğim. Tiryaki Restaurant’ın sahibi Fuat Saltık’a böylesine leziz bir mekanı bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. İstanbul Yeniköy’de konumlanan Tiryaki Restauran’ın İşletmeciliğini ise Mehmet Öztürk ve Sedat Saltık yapıyor. Bizim bu mekanı tanımamızı sağlayan Nihat Saltık’ a da ayrıca teşekkür ediyorum. …

Devamını oku »

Bella Vista

Bella Vista

Bella Vista 6-7 Kişilik Bella Vista Kakaolu Kek İçin Malzemeler: 30 adet yumurta 1.860 gram un 2.250 gram toz şeker 300 gram kakao 60 gram kabartma tozu 1.000 ml. sıvı yağ 2.000 ml. Süt Dilediğiniz kadar frambuaz Bella Vista Hazırlanışı: Şeker ve yumurtayı kabartın, süt ve yağ ekledikten sonra tüm kuru malzemeyi katıp 6-7 dakika mikserde çırpın. 155 dereceye ayarlı fırında …

Devamını oku »

Kereviç – Antep Yöresi

Kereviç

Kereviç – Antep Yöresi Kereviç İçin Malzemeler: 3 adet yumurta 250 gram tereyağı Yarım çay kaşığı kabartma tozu 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 kahve fincanı pudra şekeri 1 paket vanilya 2 su bardağı un İç Malzemesi: 1 su bardağı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı toz şeker 1 fincan kuş üzümü 1 paket vanilya 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Herle Aşı Çorbası

Herle Aşı Çorbası

Herle Aşı Çorbası – Sivas Yöresi 4 Kişilik Herle Aşı Çorbası Herle Aşı Çorbası Malzemeler: 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 çay bardağı buğday 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 litre et suyu 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Herle Aşı Çorbası Hazırlanışı: 1 gün önceden buğday ve mercimeği ıslatın, ertesi gün …

Devamını oku »

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi 4 Kişilik Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Mayasız Hamur Kızartması – Pişi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 çay kaşığı keçiboynuzu tozu Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Hazırlanışı Derin bir kaseye unun bir miktarını koyun, diğer kalan kısmını yavaş yavaş …

Devamını oku »
Deneme bonusu