Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 60)

Tarifler

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi

Güveçte Soğan Yahnisi (4 Kişilik)   Güveçte Soğan Yahnisi Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı veya kuzu kuşbaşı eti 700 gram arpacık soğan 250 gram haşlanmış nohut (isteğe bağlı) 2 adet sivri biber 2 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı sirke Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı biber Tuz, kimyon, tarçın, yenibahar Hazırlanışı: Akan …

Devamını oku »

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi Bu yıl Ramazan’da susuzluğunuzu giderecek püf noktalar Uzak Doğu’dan geliyor. Demirhindi; şifa kaynağı olmasının yanı sıra, susuzluk giderici ve ferahlatıcı özelliği ile oruçlu günlerin en büyük destekçisi olacak. Osmanlı İmparatorluğu sınırlarının Hindistan’a kadar uzandığı dönemlerde keşfedilen ve sultanların vazgeçilmezi olan bu egzotik meyve hakkında, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli önemli bilgiler veriyor. Son birkaç …

Devamını oku »

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT! Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı? Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük …

Devamını oku »

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri

Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri  Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …

Devamını oku »

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik)   Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon   Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …

Devamını oku »

Ebegümeçli İmam Bayıldı

Ebegümeçli İmambayıldı

Ebegümeçli İmam Bayıldı (4 Kişilik)    Malzemeler 2 paket mini patlıcan 7 diş sarımsak 1 adet soğan 1 adet domates 2 bağ ebegümeci Zeytinyağı Tuz Şeker Defne yaprağı 1-2 dal kekik 1-2 dal biberiye   Hazırlanışı Mini patlıcanları ocakta közleyin. İç harcı için; Soğan, domates ve sarımsakları ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı ile soteleyin. Sotelediğiniz karışıma ayıklanmış ve doğranmış ebegümeçlerini …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

(2 Kişilik)   Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı   Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …

Devamını oku »

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kuru nar çiçeği 2 adet karanfil 200 gram toz şeker 1 litre su   Hazırlanışı Nar çiçeklerini 1 gün soğuk suda bekletin. Yumuşayan nar çiçeklerinin üzerine şeker ilave edin. 4-5 saat orta ateşte kaynatın. Kıvamı olgunlaşan şerbeti süzgeçten geçirerek dolapta soğumaya bırakın. Buz ve taze otlar eşliğinde (fesleğen, nane vs. ) …

Devamını oku »

Çağla ve Rezene İçli Zeytinyağlı Enginar

(3 Kişilik)   Malzemeler 3 adet mini pancar 1 su bardağı su 1 adet portakal (suyu kullanılacak) 1 adet limon (suyu kullanılacak) 3 diş sarımsak 3 adet arpacık soğan 2-3 yaprak defne yaprağı 1 dal rezene 1 tatlı kaşığı un 3 adet enginar 100 gram çağla   Hazırlanışı Sarımsak ve arpacık soğanları kısık ateşte soteleyin. Sotelediğiniz karışıma 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renkli Pazı Sarma

(2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprağı 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı   Domates Sosu İçin: 2 adet domates 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 tutam tuz 1 …

Devamını oku »
Deneme bonusu