Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 59)

Tarifler

Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı 6 Kişilik Fırında Kalkan Balığı Fırında Kalkan Balığı Malzemeler: Orta boy kalkan balığı (yaklaşık 2 kg.) 7-8 ançüez filetosu 4-5 diş sarımsak 1 adet Meksika biberi Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 adet rezene, mandolinde doğranmış (birazını servis için ayırın) 2 çorba kaşığı kapari 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Fırında Kalkan Balığı Hazırlanışı: İnce doğranmış ançüezleri, …

Devamını oku »

Hamsili Makarna

Hamsili Makarna

Hamsili Makarna 4 Kişilik Hamsili Makarna Hamsili Makarna İçin Malzemeler: 300 gram temizlenmiş hamsi 1 paket spagetti 500 gram çeri domates 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı pul biber Tuz, karabiber Taze kekik yaprakları 1 adet limonun rendelenmiş …

Devamını oku »

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor

En önemli protein kaynağımız olan et, beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri. Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün. Bırakın eti, başlı başına et suyunun lezzet verdiği dumanı üzerinde hazırlanmış bir tereyağlı pilavı düşünün. Buraya kadar her …

Devamını oku »

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası Tarifi

Balık Çorbası 6 Kişilik Balık Çorbası Balık Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet orta boy beyaz etli balık (kırlangıç balığı, lipsos vs.) Yarım demet maydanoz 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet kereviz sapı Yarım çay bardağı pirinç 2-3 adet defne yaprağı Karabiber taneleri 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta Tuz, karabiber Balık Çorbası Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Katmer Tatlısı nasıl Yapılır?

Katmer Tatlısı nasıl Yapılır

Katmer (1 Kişilik) Katmer İçin Malzemeler 1 adet baklava yufkası 50 gram toz Antep fıstığı 50 gram toz şeker 100 gram kaymak 50 gram tereyağı Kesme dondurma Katmer Hazırlanışı Baklava yufkası içine toz fıstık ve kaymağı homojenize bir şekilde serin, üzerine toz fıstığı serpin ve katlayın. Katlar arasına eritilmiş tereyağı sürün. Fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kesme dondurma ile servis …

Devamını oku »

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı 1 Kişilik Şaşlık Kebabı Şaşlık Kebabı Malzemeler 200 gram süt danası bonfile 1 adet kuru soğan 200 ml. çiğ krema Soya sosu Kekik Kıvam için sızma zeytinyağı Şaşlık Kebabı Hazırlanışı Bonfileler ince ince dilimleyin. Çiğ krema, soya sosu, kekik ve zeytinyağı karışımında marine edin. Bir dilim bonfile, bir halka soğan gelecek şekilde şişe saplayın.Izgara veya elektrikli ızgarada pişirin. Arzunuza …

Devamını oku »

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap 1 Kişilik Yoğurtlu Kebap Yoğurtlu Kebap Malzemeler 180 gram Urfa kebabı 50 gram döner 1 adet tırnak pide Fesleğenli domates sos Yoğurt Tereyağı Yoğurtlu Kebap Hazırlanışı Tırnak pideyi küp küp doğrayın. Tereyağında sebzeli çeşni ile soteleyin ve servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış yoğurdu yayın, arzunuza göre yoğurda sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu pidenin üzerine pişmiş Urfa kebabı ve döneri koyun. …

Devamını oku »

Tiryaki Pide

Tiryaki Pide

Tiryaki Pide 1 Kişilik Tiryaki Pide Tiryaki Pide Malzemeler 120 gram döner 120 gram kaşar peyniri Parça Antep fıstığı Tiryaki Pide Hazırlanışı Açtığınız pidelik hamura, ince parçalanmış döner eti ve kaşar peynirini koyun. Hamuru kapalı pide şekline getirip fırında pişirin. İnce dilimler halinde doğradıktan sonra üzerine parça Antep fıstığı dökerek servis edin.

Devamını oku »

Kekikli Kuzu Külbastı

Kekikli Kuzu Külbastı

Yazın habercisi cemrenin düştüğü Mart ayında, sizlerle olmak çok güzel… Bu ay çok özel lezzetler tadabileceğiniz şık bir mekandan söz edeceğim. Tiryaki Restaurant’ın sahibi Fuat Saltık’a böylesine leziz bir mekanı bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. İstanbul Yeniköy’de konumlanan Tiryaki Restauran’ın İşletmeciliğini ise Mehmet Öztürk ve Sedat Saltık yapıyor. Bizim bu mekanı tanımamızı sağlayan Nihat Saltık’ a da ayrıca teşekkür ediyorum. …

Devamını oku »