Kremalı sebzeli fırında tavuk tarifi için Malzemeler 500 gr tavuk göğsü 1 paket krema 2 adet havuç 1 paket kremalı mantarlı hazır çorba 2 adet yeşil kabak 1 su bardağı rendelenmiş tost kaşar peyniri 1 çay kaşığı tuz, karabiber Kremalı sebzeli fırında tavuk tarifi Hazırlanışı Tavuk etini kuşbaşı olacak şekilde ufak ufak doğrayın. Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Havuçları soyup yıkayın …
Devamını oku »Tarifler
Pizza Makarna
MALZEMELER 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet dolmalık biber 5-6 adet mantar 2 diş sarımsak 1 su bardağı domates sos Tuz,karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1/2 kangal sucuk 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 su bardağı parmesan 1/2 paket burgu makarna YAPILIŞI Zeytinyağında biber, mantar, sarımsak , sucuğun yarısını soteleyin. Üzerine domates sos ekleyip tuz,karabiber ve pul biber …
Devamını oku »Pirinçli Tavuk Sarma
Pirinçli tavuk sarma tarifi için malzemeler 1 su bardağı pilavlık pirinç 4 parça tavuk göğüs eti 2 su bardağı su Yarım soğan 40 gr kaju fıstığı 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze fesleğen Yarım çay kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı taze rendelenmiş muskat Taze çekilmiş karabiber Tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı tereyağı Pirinçli tavuk sarma hazırlanışı Tavuk …
Devamını oku »Vişneli Turta
Vişneli Turta (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı badem ezmesi 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte) 1 paket bitter çikolata (80 gram) Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Zeytinyağını …
Devamını oku »Çikolatalı Pasta
Çikolatalı Pasta (8 Dilim İçin) Malzemeler: Pandispanyası İçin: 3 adet yumurta 125 gram pudra şeker 125 gram elenmiş un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı su Çikolatalı Kreması İçin: 200 ml. krema 1 paket kremşanti 300 gram labne 160 gram bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao Çikolata Parçaları İçin: 1 paket …
Devamını oku »Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri
Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri Yaz aylarının lezzetli meyveleriyle çay ve kahvenin yanına yakışacak lezzetli ikramlıklar hazırladık. Şeftalili Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri İçin: 3 adet büyük boy şeftali 2 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Şeftalili Donmuş Yoğurt
Şeftalili Donmuş Yoğurt (6 Kişilik) Malzemeler: 200 ml. krema 900 gram süzme yoğurt Yarım su bardağı bal ya da 1 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya 2 adet şeftali Hazırlanışı: Kremayı şeker kullanıyorsanız şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Kabaran kremaya süzme yoğurdu ve bal kullanıyorsanız balı ekleyerek tatlandırın. Yoğurt …
Devamını oku »Kayısılı Çiğ Kabak Salatası
Kayısılı Çiğ Kabak Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 3-4 adet küçük boy kabak 4-5 adet sert sulu kayısı 20 gram dolmalık fıstık 50 gram İzmir Tulumu 100 gram tuzsuz lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı elma sirkesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Kabakları mandolin ile ya da elde incecik doğrayın. Kayısıları küp küp doğrayın. Dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Tüm …
Devamını oku »Antrkotlu Soğuk Noodle
Antrkotlu Soğuk Noodle (4 Kişilik) Malzemeler: 4 dilim antrkot 1 paket Çin tipi makarna (noodle) 3-4 diş sarımsak 1 parça zencefil 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet salatalık 2 adet orta boy havuç 7-8 adet taze soğan 1 adet mor soğan 2 tatlı kaşığı susam 4-5 çorba kaşığı teriyaki sosu Tuz, karabiber, acı kırmızı biber Hazırlanışı: Makarnayı kaynar …
Devamını oku »Sıcak yaz günlerine serin yemekler
Sıcak yaz günlerine serin yemekler Sıcak yaz günlerinde sanırım hepimizin canı soğuk yiyecekler çekiyor. Karpuz peynir ikilisi yaz aylarında milli yemeğimiz olsa da biraz daha uzaklardan gelen dünya yemekleri esintili alternatifler arayanlar için bu ayki tariflerim… Soğuk Mısır Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 4 koçan mısır 7-8 adet karabiber tanesi 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 …
Devamını oku »