Patatesli Poğaça (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 250 gram un 100 ml. süt 60 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 50 ml. krema 5 gram kuru maya 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri …
Devamını oku »Tarifler
Vişneli Mekik
Vişneli Mekik (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Yarım su bardağı ince çekilmiş badem 1 su bardağı dondurulmuş vişne Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek …
Devamını oku »Parmesanlı Grissini
Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 1 çay kaşığı instant maya 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Unu, toz parmesanı, kurutulmuş reyhanı ve mayayı çukur bir kapta harmanlayın. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye …
Devamını oku »Çay saatinizi renklendirecek tarifler
Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak, çayın kahvenin yanına iyi gidecek, belki de iş yerine götürmek için sadece bir çeşidini yapıp iş arkadaşlarınıza sürpriz yapacağınız, denizden çıkıp karnı çok acıkmış küçüklere nefis atıştırmalık olacak tarifleri sizler için hazırladı… Mini Kruvasan (1 Orta Boy Tepsi İçin) …
Devamını oku »Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli (1 Büyük Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo taze kayısı 800 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeğini çıkartın. Kayısıları üç kat olacak şekilde aralara toz şeker serperek bir tencereye aktarın. Çubuk tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın …
Devamını oku »Ev Yapımı Peynir
Ev Yapımı Peynir (4 Parça Peynir İçin) Malzemeler: 1 litre günlük süt 2 paket krema (400 ml.) 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı sirke Bir iki tutam tuz Lezzeti Tamamlamak İçin: Sızma zeytinyağı Birkaç yaprak reyhan Hazırlanışı: Günlük sütü, kremayı, yoğurdu ve sütü tencereye aktarın. İyice karıştırdıktan sonra orta kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra bir iki …
Devamını oku »Bayram Çöreği
Bayram Çöreği (6 Kişilik) Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı tahin 1 su bardağı ceviz içi 3 yemek kaşığı toz şeker Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 bardak ılık suda …
Devamını oku »Cevizli ve Elmalı Çörek
Cevizli ve Elmalı Çörek (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 100 gram doğranmış ceviz içi 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet elma 2 adet kuru incir 1 tatlı kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Hamuru İçin: 2 su bardağı un 75 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı süt 2 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın …
Devamını oku »Limonata
Bayram Kahvaltısı Her bayramın kahvaltısı ayrı bir heyecandır. Küçükler büyüklerin ziyaretine gider, küçükler büyür ve büyüklerinden öğrendiklerini, geleneğin izini sürerek günümüzde yaşatmak ister. Ben de öyle bir dönemin hayalini yaşadım ve torunlarım olsaydı, anne ve babalarıyla birlikte bana yani büyükanneleri İnci’ye bayram kahvaltısına ziyarete gelselerdi, onlara neler yapardım dedim ve kolları sıvadım. Hayali bile çok güzel!.. Limonata (10-12 Servis İçin) …
Devamını oku »Patates Püreli Kuzu Tandır
Patates Püreli Kuzu Tandır (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kuzu kol 50 gram tereyağı 5 adet arpacık soğan 2 adet defne yaprağı Tuz 1 çay kaşığı tane karabiber 1 adet çubuk tarçın Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 3 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı sıcak süt 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz, taze çekilmiş karabiber 2 diş …
Devamını oku »