Ana Sayfa » Tarifler » Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart
1 (20%) 1 Oy

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

(4 – 6 Kişilik)

Malzemeler:

Tart Hamuru İçin:

500 gram un

200 gram tereyağı

100 gram ılık su

1 adet yumurta

75 gram toz şeker

1 paket vanilya

Trabzon Hurmalı ve Üzümlü Tart

Kreması İçin:

500 gram süt

150 gram toz şeker

125 gram un

Yarım paket vanilya

100 gram margarin

50 gram beyaz çikolata

Yeterli miktarda sıcak su

1 adet hurma

Yarım salkım üzüm ve pudra şekeri

Hazırlanışı:

Tart hamurunu hazırlayın ve dinlendirin.

Kreması için; Margarin, beyaz çikolata ve sıcak su hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın. Krema haline getirin. Bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede margarini eritin. Beyaz çikolata ve sıcak suyu ekleyip sos kıvamına getirin. Tüm malzemeyi miksere alıp karıştırın. Tart hamurunu 160 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Çıkardığınız hamura kremayı yayın, hurmaları ince dilimler şeklinde kesip üzerine dizin. Üzümleri yanlarına dizin. 160 dereceye ayarlı fırında tekrar 45 dakika tekrar pişirin. Arzunuza göre bir miktar hamuru ayırıp üzerine kabak koyup, örgüde yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Taze Kayısı Reçeli

Tavsiye

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et KapamaPuan ver Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir