Ana Sayfa » Tarifler » Kek Tarifleri » Limon Soslu Ispanaklı Kek
Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

700 gram ıspanak

1 su bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı toz şekerLimon Soslu Ispanaklı Kek

2 su bardağı un

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Limon Sosu İçin:

4 adet limon

125 gram tereyağı

1,5 su bardağı toz şeker

4 adet yumurta

Küçük bir parça vanilya çubuğu ya da 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Ispanakları sapsız olarak 5 dakika haşlayın, suyunu süzün. Suyu sıkılmış ıspanağı rondodan geçirip çiçek yağını ekleyin. Başka bir kapta yumurtaları şekerle çırpın. Hazırladığınız ıspanak püresini bu karışıma ekleyin. Unu, rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yuvarlak kek kalıbına dökün. 180 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin.

Limon sosu için; Limonların kabuklarını rendeleyin ve sularını sıkın.

Orta boy bir tencerenin üçte birini dolduracak şekilde su kaynatın. Cam bir kabı bir tencereye tam oturacak şekilde yerleştirin. Cam kabın suya değmemesine dikkat edin.

Vanilya çubuğunu bir bıçak yardımıyla kesin ve içindeki tomurcukları çıkarın.

Limon kabuklarını, suyunu, tereyağını, şekeri ve vanilya çubuğunun tomurcuklarını (ya da toz vanilyayı) kaba ekleyin. Tereyağı eriyene kadar sürekli karıştırın. Tereyağı eriyince kabı tencerenin üstünden alın.

Yumurtaları çırpın ve kabın içerisine yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Cam kabı istanbul escort bayanlar tekrar tencerenin üzerine alın ve yaklaşık 10-15 dakika sürekli karıştırarak pişirin.

Pişirdiğiniz sosu dolapta 10-15 dakika bekletin ve kekin üzerine dilediğiniz kadar ilave edin. Sosun kalanını bir kavanoza alıp dolapta muhafaza edebilir diğer tatlı ve bisküvilerinizde kullanabilirsiniz

OKU ➤  Pirinçli Domates Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir