Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Patatesli Kiş
Patatesli Kiş

Patatesli Kiş

Patatesli Kiş
Puan ver

Patatesli Kiş

(4 Porsiyon İçin)

Malzemeler:

Kremalı Karışım İçin:

225 ml. krema

225 ml. süt

5 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiberPatatesli Kiş

İç Malzemesi İçin:

1 adet büyük boy patates

2 dal pırasa

100 gram çeddar peyniri

Kiş Hamuru İçin:

125 gram tereyağı

250 gram un

3 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Kiş hamurunu hazırlamak için; Buzdolabından çıkardığınız tereyağını küpler halinde kesip mutfak robotunun içine atın. Üzerine unu ilave edin. Mutfak robotunun en düşük hızında, kum gibi olana dek karıştırın. Kum gibi olunca tuzunu ve karabiberini ekleyin. Birkaç kez çevirip teker teker yumurtaları ilave edin. Karıştırdıktan sonra tezgahın üzerine alın ve elle 2 dakika daha yoğurun. Üzerini örtüp buzdolabına alın. Yarım saat dinlendirin.

Kiş hamurunu ısıya dayanıklı kişiye özel porsiyonluk kapların tabanına ve kenarlarına yayın. Üzerine ağırlık oluşturması için birer avuç kuru fasulye dökün. 150 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin.

Kiş kreması için; Kremayı, sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırın.

Kabuğunu soyduğunuz patatesi küp küp kesin. Daha sonra bir tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Su kaynayınca patatesleri 8 dakika haşlayın.

Pırasaları ince ince doğrayın ve zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin.

Haşlayıp süzdüğünüz patatesleri ezin. Zeytinyağı ile kavurduğunuz pırasaları ve rendelenmiş çeddar peynirini ilave edip karıştırın. İç malzemeniz hazırdır.

Önceden pişirme işlemini gerçekleştirdiğiniz kiş hamurunun içine patatesli iç malzemeyi paylaştırın. Üzerine kremalı karışımdan dökün. 140 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin.

OKU ➤  Acılı Ton Balıklı Dürüm

Tavsiye

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı MoussePuan ver Çikolatalı Mousse (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 175 gram bitter çikolata 90 ml. süt …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir