Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 274)

Tarifler

Bulgurlu Yumurtalı Köfte

Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 200 gram dana kıyma 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber Harcı için: 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ceviz içi Tuz, karabiber Kızartma için: 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ Bulgurlu Yumurtalı Köfte Tarifi: Bulguru kaynar su ile yıkayıp süzün, bir tepsiye alın. Üzerine …

Devamını oku »

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Malzemeler 1 adet tavuk göğsü Yarım adet kuru soğan Yarım adet kırmızı dolmalık biber Yarım adet yeşil dolmalık biber Yarım adet kabak 1 adet küçük boy pırasa 1 su bardağı yulaf 1 tatlı kaşığı safran 1 litre su 1 çay bardağı süt Yeterli miktarda tuz ve baharatlar Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi: Soğan, kabak ve renkli biberleri küp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Malzemeler: – 1 lüfer – 5 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı kapari – 1 çay bardağı riviera zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 2 salçalık kırmızı biber – 1 dal kereviz sapı – 5-6 yeşil zeytin – 1 yemek kaşığı soya sosu Zeytinyağlı Lüfer Izgara Tarifi; Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, küçük küçük doğrayın. Kerevizin sapını ise kibrit çöpü …

Devamını oku »

Levrekli Pazı Sarma

Malzemeler 1 demet pazı Yarım kilo levrek fileto 100 gram mantar 100 gram kaşar peyniri 1 adet kuru soğan Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı tereyağı Levrekli Pazı Sarma Tarifi: Pazıları kaynayan suya atın. 30 saniye sonra buzlu suya çıkarın. Bir tencerede zeytinyağı, kuru soğan ve mantarı hafifi soteleyin. Kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın. …

Devamını oku »

Kırmızı Soğan Salatası

Malzemeler 1 adet kırmızı soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet büyük salatalık 1 küçük kase mısır Tuz 2 yemek kaşığı sirke 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızı Soğan Salatası Tarifi: Kırmızı soğanın kabuklarını soyup, ikiye bölün. Yarım ay şeklinde dilimleyin. Havucu jülyen doğrayın. Salatalıkları yıkayın. Boylamasına dilimlere ayırın. Salatalık dilimlerini, soğan ve havuç dilimlerini bağlayacak şekilde sarın. Uçlarını kürdan …

Devamını oku »

Renkli Peynir Topları

Malzemesi: 250 gramorta sert beyaz peynir Yarım kutu labne peyniri 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım demet maydanoz 1 kahve fincanı ince kıyılmış ceviz içi 1 yemek kaşığı zeytinyağı Renkli Peynir Topları Tarifi: Beyaz peyniri bir kaseye ufalayın. Maydanozu yaprak yaprak ayırıp incecik doğrayın. Ceviz içi, maydanoz, pul biber ve labneyi ufalanmış peynire ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan küçük parçalar …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Malzemeler: + 16 adet piliç fileto + 200 gram pilavlık bulgur + 60 gram taze ıspanak + Yarım küçük boy kuru soğan + Yarım diş sarımsak + 1 çay kaşığı tuz + Yarım çay kaşığı karabiber + Yarım çay kaşığı pul biber + 4 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 çay kaşığı salça + 1 adet domates + Küçük boy sarı …

Devamını oku »

Ardıçlı Tereyağlı Kuzu Ciğeri

Malzemeler:  • 500 gram kuzu ciğeri • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay kaşığı kimyon • Kızartmak için tereyağı • 6-7 adet ardıç tohumu • Kırmızı soğan • Kiraz domates Ardıçlı Tereyağlı Kuzu Ciğeri Tarifi: Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı doğrayın. Birkaç kez yıkadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Daha sonra süzgeçte süzün ve kağıt bir havlu yardımı …

Devamını oku »

Fırın Makarna

Malzemeler ½ paket 2 numara makarna ½ kalıp beyaz peynir 200 gr rendelenmiş taze kaşa r
½ paket margarin
2 adet yumurta Fırın Makarna Tarifi; Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır.Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür.Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve …

Devamını oku »

Roka Salatası

Malzemeler: 2 bağ roka 1 salatalık Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi 1 nar 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz Tuz Roka Salatası Tarifi; Rokanın sert köklerini ayıklayın, yaprak yaprak ayırın. Biri sirkeli suda olmak üzere iki üç su yıkayın, süzülmeye bırakın. Salatalığı ister kabuklu isterseniz kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu …

Devamını oku »
Deneme bonusu