Malzemeler 2 su bardağı dermason fasulye 1 adet soğan 4 adet domates 2 fincan zeytinyağı 1 demet taze soğan Yarım demet maydanoz Tuz, pul biber 6 çorba kaşığı sirke Üzeri için; 4 adet haşlanmış yumurta Piyaz Tarifi: Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. …
Devamını oku »Tarifler
Çipura Buğulama
Malzemeler 3 adet çipura 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 2 adet defne yaprağı 3 adet domates 1 adet limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Çipura Buğulama Tarifi: Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı …
Devamını oku »Tavuklu Buhara Pilavı
Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 kase bezelye 2 adet havuç 2 bardak pirinç Sıvı yağ, karabiber, tuz Tavuklu Buhara Pilavı Tarifi: Tavuk göğüslerini haşlayın, ardından bezelye ve havucu da haşlayın. Havuçları küp küp doğrayın, haşlanmış tavukları lime lime edip pilav tenceresinin dibine yayın. Üzerine karabiber ve tuz atın. Sonra havucu ve bezelyeyi sırasıyla yayın, üzerin tekrar karabiber gezdirin. …
Devamını oku »Soslu Patates Salatası
Malzemeler 3 tane orta boy patates 5 dal taze nane ve fesleğen 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 adet limon Yeteri kadar tuz Soslu Patates Salatası Tarifi: Patatesleri çok ince kibrit çöpü şeklinde kesip buharda 10 dakika haşlayın. Mikserde nane ve fesleğen yapraklarını ezin. Sarımsak, limon suyu, tuz ve yağı ilave edip tekrar iyice çırpın. Yeşil bir sos …
Devamını oku »Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)
Malzemeler 1 su bardağı kuru barbunya 1 kase kuru patlıcan 1 kase kuru kabak 2-4 adet kuru dolmalık biber 1 kase kuru yeşil fasulye 300 gram kemikli kuzu eti 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı Yeteri kadar tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı) Tarifi: Kemikli eti düdüklüde haşlayın. Kuru sebzeleri …
Devamını oku »Meksika Usulü Bakla Çorbası
Malzemeler 350 gram iç bakla 10 gram konserve mısır 5 adet domates 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kabak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 150 gram kıyma 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber 1 çorba kaşığı salça 2 tablet et suyu 1 tatlı kaşığı kişniş 1 adet ince doğranmış kereviz sapı Tuz, karabiber Meksika Usulü Bakla Çorbası …
Devamını oku »Kızılcık Şerbeti
Malzemeler; • 250 gram kızılcık • 250 gram vişne • 250 gram kırmızı erik • 2 su bardağı şeker • 2 buçuk litre su Kızılcık Şerbeti Tarifi; 1. Meyveleri yıkayın. Tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. 2. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika süreyle fokurdatın. Şeker ilave edin.10 dakika daha kaynatın. 3. Soğuyunca servis edin.
Devamını oku »Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler 6 adet enginar 2 avuç arpacık soğan 1 küçük kutu bezelyeli havuçlu garnitür Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım demet dereotu Yarım paket mısır 1 adet limon 3 çay kaşığı şeker Tuz 1/4 tabaka parşömen kağıdı Zeytinyağlı Enginar Tarifi: Arpacık soğanları soyun. Enginarları yıkayıp iç tarafları üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirin. Aralarına arpacık soğanlarını, demet halinde bağlanmış 5-6 dal …
Devamını oku »Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek
Malzemeler 1 adet taze levrek 1 adet orta boy patates 2 dal yeşil soğan 2 dal dereotu ve maydanoz 5 yaprak taze nane 1 adet salatalık 1 adet yumurta beyazı 10 gram nişasta 1 adet domates 20 gram kapari çiçeği 1 adet limon 50 gram kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram sızma zeytinyağı 20 gram tuz 5 gram toz …
Devamını oku »Elmalı Kırmızı Lahanayla Arpacık Soğanlı Tavuk
Malzemeler Arpacık soğanlı tavuk için: 750 gram bonfile tavuk eti 4 yemek kaşığı sıvı yağ 7-8 adet arpacık soğan 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çay bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber Elmalı kırmızı lahana için: 1 adet küçük kırmızı lahana 1-2 adet karanfil 1 adet elma 1 adet portakal 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Yeteri kadar tuz, …
Devamını oku »