Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 273)

Tarifler

Bamyalı Kuzu

Malzemeler: • 1 kilo parça kemiksiz kuzu eti • 750 gram ayva • 500 gram bamya • 1 baş soğan • 1 demet maydanoz • 1 tutam safran • 1 su bardağı sıvı yağ • Karabiber • Tuz Bamyalı Kuzu Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvı yağın yarısını kızdırıp içine soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, …

Devamını oku »

Sadrazam Lokumu

Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un Krema için: 2.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için) Sadrazam Lokumu Tarifi : Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta …

Devamını oku »

Diyet Kabak Böreği

Malzemeler 500 gram kabak 1 su bardağı lor peyniri Yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet çırpılmış yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber Diyet Kabak Böreği Tarifi : Derin bir kâseye kabak, dereotu, beyaz peynir, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın. Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın. Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave …

Devamını oku »

Galetalı Piliç

Malzemeler 560 gram piliç but  (70 gramlık 8 parçaya bölünmüş) 200 gram patates 60 gram taze soğan 2 diş sarımsak 6 adet yumurta 200 gram galeta unu Az miktarda beyaz un Tuz Karabiber Pul biber Soya sosu 50 gram zeytinyağı 50 gram tereyağı 20 gram sivri biber Çeyrek limon suyu   Galetalı Piliç Tarifi; İçi için: Patatesleri haşlayıp soyun ve …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk

Malzemesi: 1,250 grambütün tavuk 2 şer adet kabak, havuç, patates 2 şer adet kırmızıbiber, çarliston biber 2 yemek kaşığı konserve mısır 2 yemek kaşığı konserve bezelye 1 limon suyu 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 dal biberiye Yeteri kadar tuz, kekik, karabiber Sebzeli Tavuk Tarifi: Tavuğu süsleyip temizleyin. İnce yıkadıktan sonra limon suyu, kekik, tuz ve karabiber karışımı ile ovun. …

Devamını oku »

Baklalı Bezelyeli Kuskus

Malzemeler: + 200 gram taze iç bakla + 200 gram kuskus + 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı + 4-5 adet çeri domates + 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber + 4 sap taze nane + 100 gram beyaz peynir + Tuz Baklalı Bezelyeli Kuskus Tarifi : Baklayı haşlayıp kalın dış kabuklarını soyun. Kuskusu tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir kasede bekletin. Bezelyeleri haşlayın. Baklaları, …

Devamını oku »

Şalgam Turşusu

Malzemeler 1 demet şalgam 4-5 yaprak lahana 3 adet havuç 1 çorba kaşığı kaya tuzu 1 çorba kaşığı silme toz şeker 1 baş sarımsak 1 kahve fincanı sirke Üzerini geçecek kadar su Şalgam Turşusu Tarifi: Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun. Elma dilimi gibi dilimleyin. Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün. Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın. …

Devamını oku »

Portakallı Havuç Çorbası

Malzemeler 1 kilo havuç 3 adet portakal Bir su bardağı süt Bir su bardağı krema Bir su bardağı un Tuz-karabiber 1 fincan sıvı yağ   Portakallı Havuç Çorbası Tarifi: Havuç ve portakalı rendeleyin. Tencerede yağ ile birlikte soteleyin. Üzerine un ilave edin. Süt, krema ve portakal suyunu ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın.  

Devamını oku »

Taze Bakla Ezmesi

Malzemeler: + 300 gram taze bakla + 1 çay bardağı zeytinyağı + Yarım su bardağı tahin + 5-6 diş sarımsak + 1 adet limon + 100 gram ceviz + 1 çorba kaşığı maydanoz + 1 tatlı kaşığı kimyon + 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber Taze Bakla Ezmesi Tarifi : Baklaları temizleyip, ayıklayın. Bir tencerede su ve limon suyu ilavesiyle haşlayın. Süzüp …

Devamını oku »

Pazılı Ayran Çorbası

Malzemeler 1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar) 500 g yoğurt 3 – 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak) 2 tepeleme çorba kaşığı un 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 yumurta sarısı7 su bardağı et suyu ya da su tuz, tereyağı ve nane Pazılı Ayran Çorbası Tarifi: Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir …

Devamını oku »