Ana Sayfa » Tarifler » Portakallı Havuçlu Pilav
Portakallı Havuçlu Pilav

Portakallı Havuçlu Pilav

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet portakal
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi;
Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Yayvan bir tencereye sıvı yağı aktarıp önce soğanları sonra da havuçları ilave edin ve yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika boyunca kavurun. Tereyağını ekleyip karıştırın.
Rendelenmiş portakal kabuğunu, süzülmüş pirinci ve tuzunu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra portakal suyunu ve 2,5 bardak sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

OKU ➤  Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki

Tavsiye

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. …

Bir Yorum

  1. Bahar ve kızısı Yağmur; Ben yaptım dmeyei çok isterdim ama hayır 🙂 Mudo’ dan aldım *-* Ama bana örnek teşkil edebilir sanki ;)Cevapla

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir