Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Fasulye Salatası

Fasulye Salatası

Malzemeler:
√ 1 çay bardağı kuru fasulye
√ 1 çay bardağı nohut
√ 1 çay bardağı yeşil mercimek
√ 500 gram taze barbunya
√ 500 gram taze fasulye

Sos İçin:
√ 1 adet kuru soğan
√ 1 adet acı yeşil biber
√ 1 çay bardağı zeytinyağı
√ 3 adet limonun suyu
√ 4 diş sarımsak
√ Yarım demet maydanoz
√ Tuz, karabiber

Fasulye Salatası Tarifi;
Fasulye ve nohudu ayrı ayrı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın.
Barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün 1 cm. genişliğinde doğranmış taze fasulye ile beraber haşlayın.
Biberi ve maydanozu ince ince doğrayın.
Sos malzemelerini karıştırın.
Haşlanmış sebzelerin suyunu süzün ve sosla birleştirerek servis yapın.


Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir