Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 271)

Tarifler

Nohutlu Buğday Pilavı

Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 çay bardağı nohut 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu Tuz Nohutlu Buğday Pilavı Tarifi:Bir gece önceden nohudu ve buğdayı ıslatın. Nohudu haşlayıp süzün. Tencereye buğday, nohut ve et suyunu koyun, yeteri kadar tuz ilavesiyle suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin. Karıştırıp servise sunun. Yanında salçalı sosla pişirilmiş kemikli etle …

Devamını oku »

Şehriyeli Brokoli Çorbası

Malzemeler 2 adet tavuk but Yarım su bardağı şehriye 1 küçük dilim bal kabağı 1 su bardağı brokoli Şehriyeli Brokoli Çorbası Tarifi: Tavuk butlarını haşlayın. Elde edilen tavuk suyuna sebzeleri ilave edin. Sebzelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin. Sıcak olarak servise sunun.

Devamını oku »

Hamsi Buğulama

Malzemeler 1 kilogram hamsi 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 3 adet domates 1 adet limon 4 adet defneyaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hamsi Buğulama Tarifi: Hamsilerin kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Yıkayıp süzdürün. Soğanları piyazlık doğrayın. Maydanoz ve domatesi ince ince kıyın, limonu dilimleyin. Zeytinyağında soğanları kavurun. Fırın tepsisine biraz soğan yayın. Üzerine tuzladığınız balıkları serin. Kalan soğan, maydanoz …

Devamını oku »

Bükme

Malzemesi: 6 su bardağı un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı iç yağı 1 su bardağı yeşil mercimek 100 gram haşhaş 1 adet orta boy soğan 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Bükme Tarifi: Un, su ve tuzu karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. İlk parçayı açıp eritilmiş …

Devamını oku »

Yeşil Ceviz Reçeli

Malzemeler 1 kilogram yeşil taze ceviz 1.5 kilogram toz şeker 1 adet limonun suyu 1 paket karanfil Sönmemiş kireç kaymağı Yeşil Ceviz Reçeli Tarifi: Yeşil cevizlerin dış kabuğunu eldiven giyerek soyun. 8 gün( her gün değiştirilerek ) suda bekletin. Bol su ile yıkayıp kireç kaymağında bir gece bekletin. Yine bol suda yıkayıp 10 dakika kaynatın. Yıkama ve kaynatma işlemini 3 …

Devamını oku »

Bonibon

Hazırlanma Süresi: 25 Dakika Pişirme Süresi: – Zorluk Derecesi:*   Malzemesi: 1 su bardağı kuru üzüm 5 adet kuru incir 1 su bardağı toz fıstık 1 tatlı kaşığı kahve 4 tatlı kaşığı toz şeker Bonibon Tarifi: İnciri ve kuru üzümleri çok ince kıyın. karışıma kahve ve toz fındıkları ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp iri misket büyüklüğünde toplar yapın. Bu …

Devamını oku »

Usta Kebabı

Malzemeler 180 gram kuzu eti 1 adet patlıcan Yarım domates 1 adet sivri biber 1 adet elma dilim kuru soğan 3 dal roka 50 gram tereyağı 1 tutam karabiber 1 tutam toz kırmızıbiber Usta Kebabı Tarifi: Patlıcanı közleyip, soyduktan sonra servis tabağının içine tüm olarak yayın. 180 gram eti bir tavada tereyağı ile birlikte yağ koyulaşıncaya kadar soteleyin. Eti sotelerken, …

Devamını oku »

Etsiz Çiğ Köfte

Malzemesi: 2 su bardağı ince bulgur 1 adet soğan 4 diş iri sarımsak 1 yemek kaşığı isot 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım adet limon 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 demet kıvırcık salata Etsiz Çiğ Köfte Tarifi: Derin bir kapta bulguru iyice …

Devamını oku »

Çömlekte Dermason Fasulye

Malzemesi: 2 su bardağı kuru fasulye 2 baş kuru soğan Yarım kilo kuzu eti 2-3 adet yeşil biber 1 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Çömlekte Dermason Fasulye  Tarifi: Dermason fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün. Çömlek ya da toprak güveç içinde ince …

Devamını oku »

Soslu Yeşil Salata

Malzemeler: 1 küçük kıvırcık salata 1/4 demet roka 4 sap taze nane 1/4 haşlanmış karnabahar İsteğe göre haşlanmış sebzeler 1 adet domates 1 adet salatalık 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Bir miktar limon suyu 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı fesleğen Biraz nar ekşisi Soslu Yeşil Salata Tarifi; Karnaban ve seçtiğimiz mevsim sebzelerini haşlayalım. Kıvırcık …

Devamını oku »