Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Biberiye Soslu Kuzu Karski

Biberiye Soslu Kuzu Karski

Malzemeler:
• 600 gram kuzu karski
• 40 gram biberiye
• 200 gram pirinç
• 50 gram badem
• 200 gram tereyağı
• 300 gram patates
• 30 gram tuz
• 20 gram karabiber
• 100 ml. süt
• 20 gram kaşar

Biberiye Soslu Kuzu Karski Tarifi:
Tereyağının yarısıyla bademleri soteleyin. Bademleri soteledikten sonra önceden yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve kavurun. Tuzun yarısını atın ve pirinçlerin az miktarda üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte dinlendirmeye bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Haşlanmış patatesleri sudan çıkarıp, tereyağının yarısını süt, kaşar, karabiber, tuz ekleyip çırpın ya da mikserde çekin.
Kuzu karskileri zeytinyağı ve tuzla birkaç saat marine ettikten sonra, yağsız ızgara tavada ve orta ateşte etleri pişirin. Etler piştikten sonra tavada kalan et suyuna az miktarda su ilave edin, hafif kaynatıp karamelize ettikten sonra sosusunuz hazırdır. Sosa biberiye ekleyin. Tabağa aldığınız Kuzu karskileri, pirinç, patates püresi ve sosla servis edin.

OKU ➤  Eker’den vazgeçilmez bir klasik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir