Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Biberiye Soslu Kuzu Karski

Biberiye Soslu Kuzu Karski

Puan ver

Malzemeler:
• 600 gram kuzu karski
• 40 gram biberiye
• 200 gram pirinç
• 50 gram badem
• 200 gram tereyağı
• 300 gram patates
• 30 gram tuz
• 20 gram karabiber
• 100 ml. süt
• 20 gram kaşar

Biberiye Soslu Kuzu Karski Tarifi:
Tereyağının yarısıyla bademleri soteleyin. Bademleri soteledikten sonra önceden yıkadığınız pirinci tencereye ekleyin ve kavurun. Tuzun yarısını atın ve pirinçlerin az miktarda üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte dinlendirmeye bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın. Haşlanmış patatesleri sudan çıkarıp, tereyağının yarısını süt, kaşar, karabiber, tuz ekleyip çırpın ya da mikserde çekin.
Kuzu karskileri zeytinyağı ve tuzla birkaç saat marine ettikten sonra, yağsız ızgara tavada ve orta ateşte etleri pişirin. Etler piştikten sonra tavada kalan et suyuna az miktarda su ilave edin, hafif kaynatıp karamelize ettikten sonra sosusunuz hazırdır. Sosa biberiye ekleyin. Tabağa aldığınız Kuzu karskileri, pirinç, patates püresi ve sosla servis edin.

OKU ➤  330. Yaşında Bir Gelenek...

Tavsiye

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Puan ver Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz