Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 272)

Tarifler

Sultan Aziz Böreği

Malzemeler: + 500 gram böreklik un + 3 çorba kaşığı zeytinyağı + Yeteri kadar tuz + Ilık su Harcı için: + 150 gram lor peyniri + 50 gram tereyağı + 100 gram kaymak + 100 gram kaşar peyniri + 1 kilo ıspanak + Yarım demet ince kıyılmış maydanoz + 1 diş sarımsak + 1 tutam merzengüş otu + 7 adet …

Devamını oku »

Lahana Kumpir

Malzemeler 250 gram hindi kuş başı 1 adet küçük boy lahana 3-4 adet taze yeşil soğan 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça 50 gram mantar 2 yemek kaşığı sıvı yağ 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Yeteri kadar tuz, karabiber 1 adet küçük soğan 1-2 yemek kaşığı mısır Lahana Kumpir Tarifi: Lahanayı dış yapraklarından temizleyin. Yıkayıp ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Gemici Çorbası

Malzemeler 1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 avuç erişte 1 yemek kaşığı bulgur Tuz, karabiber, reyhan, pul biber 2 su bardağı et suyu 4 su bardağı su 1 adet limonun suyu Gemici Çorbası Tarifi: Yeşil mercimekleri siyah suyu çıkana kadar kaynatın. Süzülmüş mercimekleri, 2 su bardağı et suyunu ve …

Devamını oku »

Balık Köftesi

Malzemeler 2 adet levrek yada turna balığı 8 adet mantar 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı galeta unu 2 çorba kaşığı kaşar rendesi 1 adet ince kıyılmış yeşil soğan 1 tutam ince kıyılmış dereotu Yarım çay kaşığı kimyon Yeteri kadar tuz, karabiber Balık Köftesi Tarifi: Tüm malzemeleri kılçığı alınmış ve ayıklanmış balıklarla beraber yoğurun. Mikserde de çekebilirsiniz. Karışımdan köfteler yapıp …

Devamını oku »

Bamyalı Kuzu

Malzemeler: • 1 kilo parça kemiksiz kuzu eti • 750 gram ayva • 500 gram bamya • 1 baş soğan • 1 demet maydanoz • 1 tutam safran • 1 su bardağı sıvı yağ • Karabiber • Tuz Bamyalı Kuzu Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvı yağın yarısını kızdırıp içine soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, …

Devamını oku »

Sadrazam Lokumu

Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un Krema için: 2.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için) Sadrazam Lokumu Tarifi : Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta …

Devamını oku »

Diyet Kabak Böreği

Malzemeler 500 gram kabak 1 su bardağı lor peyniri Yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet çırpılmış yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber Diyet Kabak Böreği Tarifi : Derin bir kâseye kabak, dereotu, beyaz peynir, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın. Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın. Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave …

Devamını oku »

Galetalı Piliç

Malzemeler 560 gram piliç but  (70 gramlık 8 parçaya bölünmüş) 200 gram patates 60 gram taze soğan 2 diş sarımsak 6 adet yumurta 200 gram galeta unu Az miktarda beyaz un Tuz Karabiber Pul biber Soya sosu 50 gram zeytinyağı 50 gram tereyağı 20 gram sivri biber Çeyrek limon suyu   Galetalı Piliç Tarifi; İçi için: Patatesleri haşlayıp soyun ve …

Devamını oku »

Sebzeli Tavuk

Malzemesi: 1,250 grambütün tavuk 2 şer adet kabak, havuç, patates 2 şer adet kırmızıbiber, çarliston biber 2 yemek kaşığı konserve mısır 2 yemek kaşığı konserve bezelye 1 limon suyu 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 dal biberiye Yeteri kadar tuz, kekik, karabiber Sebzeli Tavuk Tarifi: Tavuğu süsleyip temizleyin. İnce yıkadıktan sonra limon suyu, kekik, tuz ve karabiber karışımı ile ovun. …

Devamını oku »

Baklalı Bezelyeli Kuskus

Malzemeler: + 200 gram taze iç bakla + 200 gram kuskus + 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı + 4-5 adet çeri domates + 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber + 4 sap taze nane + 100 gram beyaz peynir + Tuz Baklalı Bezelyeli Kuskus Tarifi : Baklayı haşlayıp kalın dış kabuklarını soyun. Kuskusu tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir kasede bekletin. Bezelyeleri haşlayın. Baklaları, …

Devamını oku »