Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 270)

Tarifler

Erişteli Yoğurt Çorbası

Malzemesi • 1 su bardağı erişte • 2 su bardağı süzme yoğurt • 3 çorba kaşığı un • 1 adet yumurtanın sarısı • Tereyağı • Tuz, pul biber, nane • Yeteri kadar et suyu Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi: Tencerede et suyu ve erişteyi kaynatın. Yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. Çorba suyundan alıştırarak çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatın. Ardından tuz …

Devamını oku »

Ton Balıklı Salata

Malzemeler 1 orta boy göbek salata 1 kutu konserve ton balığı 1 Kase Yoğurt 1 domates 1 salatalık 1/2 demet taze soğan tuz karabiber Mısır Ton Balıklı Salata Tarifi; İyice yıkanmış göbek salata ince ince doğranır. Domates, salatalık ve taze soğan ince doğranır. Ton balığının yağı ve su­yu süzülür. Derin bir kâsede yoğurt ilave edilip iyice karıştırı­lır. En üstü mısır …

Devamını oku »

Taze Baklalı Fava

Malzemesi: Yarım kilo bakla Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 adet kesme şeker 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz Taze Baklalı Fava Tarifi: Baklaları üzerini geçecek kadar su ile 1 gece önceden bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp, baklaları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, 4 su bardağı su ve doğranmış soğanı ilave edip, tencereyi …

Devamını oku »

Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Malzemeler 1 adet büyük levrek 100 gram mantar 100 gram balık suyu 50 gram soğan 50 gram kaşar peyniri 50 gram margarin Tuz, defneyaprağı Beşamel sos için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Levrek Sarması (Girit Mutfağı) Tarifi: Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın. Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın. Bir tavada margarini …

Devamını oku »

Balkabaklı Patates Dolması

Malzemeler 12 adet patates 500 gram balkabağı 250 ml. sebze suyu 500 gram mantar 3 adet taze soğan 50 gram hindi pastırması Sıvı yağ Yeteri kadar tuz, karabiber Balkabaklı Patates Dolması Tarifi: Patatesleri kabuklarıyla haşlayın. Balkabağını küp şeklinde doğrayın. 250 ml. sıcak sebze suyunda haşlayın. Kabukları soyulan patatesleri uzunlamasına yarıya bölün. İçlerini oyun. Oyulan patates içine balkabağını ilave edin. 50 …

Devamını oku »

Kaymaklı Cheesecake

Malzemeler:  • 2 paket burçak bisküvi • 100 gram ufalanmış damat kurabiyesi (Çamlıhemşin yemekleri Damat Kurabiyesi tarifine bakabilirsiniz…) veya sade pandispanya • 30 gram tereyağı • 1 kahve fincanı süt • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Peynirli karışım için: • 600 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı kaymak • 4 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • …

Devamını oku »

Böğürtlen Reçeli

Malzemeler 1 kilogram böğürtlen 750 gram tozşeker 2-3 damla limon suyu Böğürtlen Reçeli Tarifi: Böğürtlenleri bol suda yıkayın. Suyunu süzdürün. İyice süzdürülmüş böğürtlenleri bir tencereye alın. Üzerine tozşeker serpin. Kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Üzerindeki köpüğü tahta kaşıkla alın. Ateşten alın. Limon suyunu ekleyip karıştırın. İyice soğuyunca kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.

Devamını oku »

Kırmızı Biberli Muammara

Malzemeler 2 dilim bayat ekmek içi 2 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 kase ceviz içi 1 adet domates 1 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz Kırmızı Biberli Muammara Tarifi: Kırmızıbiberleri közleyin, maydanozları kıyın, ekmek içlerini ufalayın. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Biberleri mutfak robotunda kıyın, …

Devamını oku »

Uzak Doğu Usulü Köri Soslu Izgara Tavuk

Malzemeler 4 adet tavuk göğsü Yarım havuç Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber 100 gram beyaz lahana 100 gram pırasa Yarım kabak Yarım domates 2 adet taze soğan 500 gram haşlanmış makarna (lingue) 2 yemek kaşığı soya sos Yeterli miktarda tuz, karabiber, kimyon Köri, pul biber, taze kekik, kişniş, rosemary Not: Malzemelerin hepsi uzun ve ince şekilde doğranacak …

Devamını oku »

Çöp Şişten Ali Nazik

Malzemeler 150 gram yağsız dana eti 110 gram patlıcan 2 adet ince dilim domates 2 adet ince dilim sivri biber 2 gram maydanoz 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 110 gram yoğurt Çöp Şişten Ali Nazik Tarifi: Çöp şişlik etleri bıçakla doğrayın ve tereyağında soteleyin. Sotelerken içine az miktarda renkli biber katın. Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir …

Devamını oku »