Ana Sayfa » Tarifler (sayfa 27)

Tarifler

Yabani Pirinçli Bahar Salatası

Malzemeler: • 3 diş sarımsak ezilmiş • 1 çay bardaı badem içi • 1 adet limonun rendelenmiş kabuu ve suyu • 2 çorba kaşıı zeytinyaı • 2/3 fincan sıcak su • 5 demet kuşkonmaz temizlenmiş ve 2 santim halinde kesilmiş • 2 su bardaı haşlanmış pirinç (tercihen Calrose cinsi) • 1 su bardaı haşlanmış yabani pirinç (tercihen Amerikan pirinci) • …

Devamını oku »

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Malzemeler: • 500 gram balkabaı, küp halinde kesilmiş • 2 adet orta boy kırmızı soan (soyulmuş ve dörde bölünmüş) • 2 su bardaı haşlanmış yabani pirinç • 1 kahve fincanı ay çiçei çekirdei • 1 çay bardaı zeytinyaı • 3 çorba kaşıı limon suyu • 1 çorba kaşıı bal • 3 çorba kaşıı ılık su • Birkaç dal kişniş, kıyılmış …

Devamını oku »

Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası

Malzemeler:  • 500 gram kırmızı pancar • 1 çorba kaşıı toz şeker • 1 tatlı kaşıı tuz • 2 litre su • 1 kutu bebe rokası • 2 adet sarı domates (çeri de olabilir) • 2 çorba kaşıı kalın doranmış California cevizi • Ufalanmış rokfor peyniri • Taze çekilmiş karabiber Sosu İçin: • 1 adet arpacık soan, inci kıyılmış • …

Devamını oku »

Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

Malzemeler: • 500 gram orta büyüklükte kırmızı pancar • 1 adet büyük boy doranmış göbek marul • 3 dal dereotu, doranmış • Yarım su bardaı iri doranmış ve kızartılmış California cevizi • 60 gram yumuşak ve ufalanmış keçi peyniri • Taze çekilmiş karabiber Sosu İçin: • 3 çorba kaşıı natürel sızma zeytinyaı • 2 çorba kaşıı elma sirkesi • 2 …

Devamını oku »

Kavunlu Limonata

Malzemeler: • 4 adet limon • 1 su bardaı toz şeker • 1,5 litre su • 1 dal nane yapraı • 1 kase doranmış kavun Hazırlanışı: 1,5 litre suyu büyük bir tencereye alın. Şekeri ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soumaya bırakın. Limonlardan iki tanesini küçük parçalar halinde dorayıp mutfak robotuna alın. Doranmış kavunu da ekleyin. Püre haline gelene dek …

Devamını oku »

Fırında Domatesli ve Çeddarlı Yumurta Kavunlu

Malzemeler: • 3 dilim tost ekmei • 2 kalın dilim çeddar peyniri • 2 adet yumurta • 1 salkım kiraz domates Hazırlanışı: Tost ekmeklerinin kenarlarını bıçakla keserek düzeltin. Tost ekmeklerini ikiye kesip ısıya dayanıklı bir kaba üst üste iki kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine çeddar dilimlerini yerleştirin, yumurtaları da kırın. En son salkım domatesi yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında yumurtalar …

Devamını oku »

Yumurta Dolması

Malzemeler: • 4 adet haşlanmış yumurta • 1 tatlı kaşıı mayonez • 1 tatlı kaşıı hardal • 4 adet fesleen yapraı • 2 dal frenk soanı • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 4 çay kaşıı sızma zeytinyaı Hazırlanışı: Haşlanmış yumurtaları enine ikiye kesin. Yumurta sarılarını içinden çıkartıp çukur bir kaba alın. Ayrı bir kasede mayonezi, tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve …

Devamını oku »

Zeytin Salatası

Malzemeler: • 1 adet sarı dolmalık biber • 2 adet yeşil dolmalık biber • 1 küçük kase kırma zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) • 1 küçük kase siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) • 2 dilim sert beyaz peynir • 2 dal taze nane • 2 dal maydanoz • 1 kase kiraz domates • 1 çorba kaşıı sızma zeytinyaı • 1 tatlı kaşıı nar …

Devamını oku »

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Malzemeler:                                                      100 gram kahvaltılık lor peyniri 200 gram süzme beyaz peynir 2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu) 2 çorba kaşıı haşhaş tohumu 1 dal taze fesleen 2 dal dereotu Üzeri İçin: • …

Devamını oku »

Revani

Fotoğraf: Hande Göksan- Yapım: İnci Bak (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram irmik 200 gram margarin 500 gram toz şeker 500 ml su 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 adet portakalın suyu Üzeri İçin: Hindistancevizi, Antepfıstığı içi, fındık içi Hazırlanışı: Şekeri ve suyu tencereye aktarın. 10 dakika kaynatın. Limon …

Devamını oku »
Deneme bonusu