Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Arpa Şehriyeli Yeşil Mercimek Çorbası

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Ömer ince

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet rendelenmiş domates

2 yemek kaşığı tereyağı

1,5 litre et veya tavuk suyu

1 çay bardağı arpa şehriye

1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen

Tuz, kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Mercimekleri ayıkladıktan sonra akan suyuna altında yıkayın. Süzüp tencereye aktarın. Üzerini örtecek ılık su ilave edin. Bu şekilde 1 saat bekletin.

Rendelenmiş domatesi 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. 1-2 yemek kaşığı sıcak suda inceltilmiş biber salçasını ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sona Et veya tavuk suyunu ilave edin. Suyu 5 dakika kaynatın. Mercimekleri ekleyin. Damak tadınıza göre diri veya yumuşak kalacak şekilde haşlayın. Ortalama 20-25 dakika sürecektir. Ocaktan almaya 10 dakika kala arpa şehriyeleri, tuzu, kırmızı toz biberi ve kurutulmuş fesleğeni ve kalan tereyağını ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.

#arpaşehriyeliyeşilmercimekçorbası #yeşilmercimekçorbası #kışçorbası #mercimekçorbası #çorba #soup #yummy #dessert

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.