Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Portakal Kremalı Portakallı Revani

Portakal Kremalı Portakallı Revani

Hazırlayan: Sevil YÜCEL Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

8 Kişilik

Malzemeler:

3 yumurta

1 çay bardağı toz şeker (90 gram)

1 su bardağı portakal suyu (200 ml)

1 su bardağı irmik (140-145 gram)

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)

2 su bardağı un (200 gram)

1 paket kabartma tozu

Şerbet İçin:

2 su bardağı su (400 ml)

2 su bardağı şeker

1 çay bardağı portakal suyu

Portakal Kreması İçin:

1 su bardağı portakal suyu (200 ml)

1 çay bardağı toz şeker (90 gram)

2-3 yemek kaşık nişasta

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

1 yumurta

100 gram tereyağı

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, irmiği ve sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin. En son elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.  İyice karıştırın. Hamuru yağlanmış çukur ve dikdörtgen bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 45-50 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

Şerbeti için şekeri ve suyu şeker eriyip kaynayana kadar pişirin. 10 dakika kadar kaynatın ve içine portakal suyunu ilave edin. Birkaç karışım daha kaynatın ancak bu pişirme süresini fazla uzatmayın, portakal suyu acı bir tat bırakmasın. Revani hamuru soğuyunca sıcak şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen emmesi için 2 saat kadar dinlendirin. Revani hamuru şerbetini iyice emene kadar kremasını hazırlayın. Bunun için sos tenceresine portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, şekeri, yumurtayı ve nişastayı ekleyin. Önce ocağın üzerine almadan iyice karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak homojen hale getirin. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. Kremanız soğumadan tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin. Ilıttığınız kremayı, şerbetini tamamen çeken revaninin üzerine düzgünce yayın. Üzerini dilerseniz çok ince dilimlenmiş portakal dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Bu şekilde buzdolabına alın. 3-4 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.

#portakalkremalıportakallırevani #portakallırevani #kremalırevani #portakal #portakallıtarifler #food #yummy #dessert #revani

 

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.