Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması

Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK

(2 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet büyük boy kırmızı soğan

7-8 dal pancar yaprağı

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

1 çorba kaşığı susam

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Tuz, kimyon

Hazırlanışı:

Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişse azar azar (2-3 yemek kaşığı kadar) sıcak su ekleyebilirsiniz. 10 dakika sonra susamı, iki tutam kimyonu, tuzu, kalan zeytinyağını ve nar ekşisini ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

#pancaryaprağıkavurması #pancaryaprağı #kavurma #pancar #kışsebzeleri #sebze #sağlıklıbeslenme #food #yummy #dessert

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.