Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tahinli Pancar

Tahinli Pancar

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Yapım: İnci BAK

(2 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet pancar

2 çorba kaşığı tahin

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 diş sarımsak

2 yaprak taze fesleğen

1 tatlı kaşığı toz parmesan

Hazırlanışı:

Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze fesleğeni ve toz parmesanı mutfak robotunda ezin. Pancarların kabuğunu soyun, servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız sosu üzerine dökün. Ilık servis yapın.

#tahinlipancar #tahinli #pancar #kırmızısebze #kışsebze #food #yummy #dessert

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.