Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ispanaklı ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Ispanaklı ve Mantarlı Tavuk Çorbası

Yapım: Müşerref KARTALER Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler :

250 gram ıspanak (1 küçük bağ)

200 gram mantar

1 adet tavuk but

1 adet orta boy soğan

1 paket krema (200 ml.)

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı kadar mini midye ya da mini düdük makarna

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk budunu bir tencereye alın, üzerine yaklaşık 8 bardak su ilave ederek kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve tavuğun eti, kemiğinin üzerinden dökülene kadar yaklaşık 45 dakika haşlayın (Tavuk suyuna dilerseniz bir parça soğan, kereviz, havuç, maydanoz sapı ekleyebilirsiniz).

Tavuk haşlanırken çorbanın diğer hazırlıklarına geçin. Ispanakları temizleyip saplarıyla beraber doğrayın. Mantarları temizleyip ince bir şekilde doğrayın. Soğanı küçük doğrayın.

Haşladığınız tavuk budunun etini kemiğinden ayırın ve suyunu süzün.  Etleri çorbada yiyeceğiniz biçimde ve kaşığa sığacak şekilde didikleyin.

Süzdüğünüz tavuk suyunu bir kaba aktarırken bardakla ölçün ve üzerine toplam 8 bardak olacak şekilde su ilave edip sıcak kalmasını sağlayın.

Çorbayı yapacağınız tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını yakıp tencereyi hafifçe ısıtın. Isınan tencereye zeytinyağını, tereyağını ve soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ardından unu ekleyin ve 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları da ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.  Çorbanın suyunu verirken bir çırpıcı ya da tahta bir kaşıkla topaklanmaması için sürekli çırpın.

Çorba kaynayınca tuzunu ilave edin. Ayırdığınız tavuk etlerini, makarnaları ve ıspanakları da ekleyip makarnalar haşlanıncaya kadar pişirin. Son olarak karabiber ve kremayı da ekleyip çorbanın altını kapatın.

#ıspanaklıvemantarlıtavukçorbası #ıspanaklıçorba #mantarlıçorba #çorba #food #yummy #dessert #kışçorbaları

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.